2024-12-15
今日下午去經過,見佢價錢都唔平,但都有啲裝修,再加上本身係芫荽控,佢又有芫荽麵,又有芫荽湯底,諗住一試但試完真係好失望,個所謂嘅芫荽湯,但係普通嘅湯上面加幾條芫荽,如果唔一口飲埋啲芫荽入口係完全唔知自己飲緊芫荽湯,之後佢嘅芫荽麵,係就係綠色,但完全無芫荽味,我嗰刻都以為可能我係芫荽控,太習慣芫荽嘅味道,要好濃味先食得出,所以我叫我同行嘅朋友試下,佢本身唔食鍾意芫荽,連佢試完都話食唔出任何芫荽味,佢都可以食到。我再驚可能係搞錯咗,再問店員confirm一次有無俾錯麵底,佢都話嚟個就係芫荽麵。頭先所講嘅芫荽麵,芫荽麵底都需要另外加錢,但完全食唔出芫荽味,我想將我嘅經驗同各位芫荽控分享,如果想食芫荽嘅話,千祈唔好食嚟間,80幾蚊嚟個一碗麵嚟講,性價比好低。