2021-10-11 2079 浏览
一行12人同阿妈庆生日, 真系「庆」生日, 试下新野, 尼到柴湾家嫂 入场时员工好似衞生帮咁, 呼喝式叫你用安心出行, 埋到位乜都未介绍, 白坐左十几分钟, 又系呼喝式出示针咭. 黑佢面好似欠左佢咁. 问佢任食果度点叫, 净系识强调鱼生船只可以叫一次. 其他小食, 海鲜, 鸡煲任食要叫佢尼先尼添. 七点食到十点.「任食」有必须跟足次序 先食小食, 再食鱼生船, 再食鸡煲然后先到火锅. 小食只有虾多士系好食, 其他唔知点, 因为佢出小食出得太孤寒, 我食唔到其他小食鱼生船成只龙船咁大, 得只船大, 放左上转盘系唔可以转, 食到船尾只蟹食唔到船头D 鱼. 唔要只船上碟的话, 一只大碟搅掂 ,鱼生份量只够六人食, 争鲜质素. 仲会催你拿拿声夹埋D 鱼生走, 快D 上鸡煲! 鸡煲我地叫小辣, 唔够热, D 肉入面冻的. 添左一次D 肉煮佢耐D , 又系一样. 请留意! 个次序系你要食够个鸡煲, 即系如果你想再食鸡煲, 跟住后面任食火锅海鲜系唔会供应住, 咁即系你要成围人每一个人都唔想再食鸡煲先可以去下一Part 任食边炉. 咁我地叫住D 小食先啦! 等到个煲都见底都未上小食. 同样地, 你食食

请留意! 个次序系你要食够个鸡煲, 即系如果你想再食鸡煲, 跟住后面任食火锅海鲜系唔会供应住, 咁即系你要成围人每一个人都唔想再食鸡煲先可以去下一Part 任食边炉. 咁我地叫住D 小食先啦! 等到个煲都见底都未上小食. 同样地, 你食食下火锅, 你又想食番鸡煲系唔可以.

中途想留番碟wasabi 豉油点下火锅料, 几个阿姐轮流拎住个痰罐咁既野, 一野放上张枱度叫你地自己倒D 骨骨壳壳入去, 仲「一定要」系「一定要」倒埋你之前碟wasabi 豉油入去, 连酱带碟咁放入去个痰罐度. 你想留番尼点野佢会黑你面同又再三咁「叫」你合作.

红酒白酒任饮系好似老人院派药咁, 定时7 点 8 点 9点咁推架酒车过尼问你要唔要, 其他时间问都冇. 咁我叫住D 啤酒先, $38蚊大蓝妹, 唔够冻, 有冰桶.

去到「任食」火锅, 我地一行12人 佢比个四人火锅GAS 炉, 十年都唔滚, 几经要求佢先话我地张枱个电炉系坏左「系咁架啦」一句就走左去. 我地同佢讲「如果个锅唔滚, 你咁多急冻海鲜, 我地是但一个人食完肚痛咁点? 」一样唔理, 个仲成日收左个煲盖走, 对住成盘好似雪条咁既海鲜, 12人就眼光光睇住个炉, 结果再追问佢有冇其他炉或者枱, 先有个好很悔气既阿姐拆一张吉枱既电炉过尼换, 一边换仲要一换讲好多悔气说话, 换个炉只系两分钟, 明知张大枱个炉系坏都唔换定.

每人 $312 加 一 其实都知唔会对食材太大要求, 但D 沙巴件臭嘅, D 蚝雪到干尸咁, 等佢解一解冻仲流哂鼻涕, D 蟹OK, 但唔系件件都有打爆壳,  亦冇工具提供, 扇贝正常, 草虾正常. 鲜蔬盘有如凋谢的花, 唔知放左几耐, 入面棵生菜系一整棵未切头, 要自己meet . 三宝丸有强大雪味, 饺子正常. 仲要揾个雀笼尼放炸鱼皮加一包乌冬. 全个火锅部份最好食系佢.  甜品有榴梿, 西米, 同埋唔知咩味雪条. 全晚最好食系雪条.

10000000000% 冇下次.
题外话/补充资料: 大约于八点半左右, 隔离大枱天花冷气表演水舞间, 一条水住注水式漏足半个钟, 员工只提供水桶, 要大力要求阿姐可否移开少少张枱, 最后番讨论才可以继续晚宴.足可见员工服务对象只有佢老板, 客人最好比钱拍枱走人.
2021-10-10