2018-07-20
美食哥倫布今次去咗佐敦搵野食!有乜好野食?一齊睇下啦!去到Bigger Burger就梗係要去叫返個Burger食吓啦!大大話話都有成十幾款唔同嘅Burger選擇!另外仲有啲小食、飯/意粉類同飲品。我地分別叫咗兩個burger,一個係藍芝士煙肉漢堡,一個係黑松露炒蛋牛肉漢堡。藍芝士煙肉漢堡最特出嘅就係大大塊煙肉!長到突晒出嚟!漢堡扒好香好多肉汁,食落有少少藍芝士香。個包好多芝麻烘到好脆!黑松露炒蛋牛肉漢堡個樣仲靚!本身個包巳經好高,入面再加咗厚厚嘅炒滑蛋,顯得佢更加巨型!估唔到松露炒蛋炒得咁嫩滑!包脆蛋軟,再加上漢堡嘅口感同香味,真係好正!其實burger本身都跟咗啲薯條,不過見到有款係檸檬蜜糖酸忌廉味,所以另外加多份。個酸忌廉汁幾開胃,不過就無乜檸檬蜜糖味。底下仲有啲醬多,可以放埋自己啲薯條落去點醬食~士多啤梨莫吉托梳打要散叫,揀有冇酒精都得價錢一樣。朋友叫咗咖啡奶茶,而我就叫咗依杯,真係好靚!靚過普通飲品好多~而且加咗啲新鮮士多啤梨落去,可以當生果食,飲落去又唔會太甜,好味!
藍芝士煙肉漢堡最特出嘅就係大大塊煙肉!長到突晒出嚟!
本身個包巳經好高,入面再加咗厚厚嘅炒滑蛋,顯得佢更加巨型!
底下仲有啲醬多,可以放埋自己啲薯條落去點醬食~
士多啤梨莫吉托梳打要散叫,揀有冇酒精都得價錢一樣。