2017-06-22 132 浏览
放假同老公入大埔墟买野,咁顺便食埋饭先番屋企啦,行下行下见到有间叫开饭主义既西餐厅,睇下门口既餐牌,老公话岩食,所以就决定食哩间位于大埔大埔墟大明里9号宝华楼C座地舖,行到大埔墟大街左近,好方便的地点,店内原来系新装潢,好舒适的环境而且带点可爱的风格。真系好多选择丫,花多眼乱,样样都想食d!前菜点左个凯撒沙律,我的最爱,生菜好fresh,好干净,个酱汁先最正,又大份!叫左两个set dinner,有餐汤同牛角酥丫,好少有西餐跟餐包系牛角酥架,真系好正丫,仲要焗热左架,脆卜卜,好味!老公钟意食牛排,紧系要点番个排黎比佢开心一下啦,因为我地食全熟,仲要系9成,系出面食煎到九成已经变到好韧,但哩间食煎到九成,肉质仲好嫩,唔会有咬唔开既感觉,好味,高质素又价钱合理的牛排。我钟意食焗饭,叫左个好特别名字既焗饭"乌贼极黑豚肉焗饭",以为只系猪排饭,点知原来系猪排外面有一层类似墨鱼肉咁,真系好特别,仲好好味,个炒饭底真系好正!我最爱茄子,叫左个小食烧茄子,又大份又惹味,d蒜又够多,下次去我会再点黎食!饮品点左杯柚子蜜,味道清新,唔会太甜,够适中。老公点左杯沙冰冻饮,青苹果柠檬沙冰,个造型好似出面个d
真系好多选择丫,花多眼乱,样样都想食d!
饮品点左杯柚子蜜,味道清新,唔会太甜,够适中。
老公点左杯沙冰冻饮,青苹果柠檬沙冰,个造型好似出面个d果汁酒咁,老公表示好饮。
  • 焗猪扒饭
  • 烧茄子