2014-07-02
前日(30-6-2014 Mon),爸爸同朋友由大陆返o黎,谂唔到当晚煮咩𩠌好,我就话出街食.我俾佢决定,佢就话江记.6:40pm,等埋男友收工后,我o地就落去,去到坐低谂,爸爸就即问有冇菜?唔知㖞,但我听到亚姐同第二啲客讲油菜得菜心,隔一段时间又话得生菜.我见咁紧迫,就叫爸爸叫o左油菜先,但佢冇理我.而佢朋友只要$18.00o既咸瘦肉粥,男友要炸两同$37.00o既雪菜肉丝炆米,我就想要炒面,但爸爸唔钟意食炒面,话要食饭.我提议炒饭,佢又话唔好,有味精.之后又听到亚姐同客人讲冇晒油菜. 预得咁少?我话咁时菜牛腩饭,佢竟然话要梅菜扣肉饭,我即反对,唔俾叫.最后佢话要咖喱牛腩饭,啊.我o地揾人落单喇,亚姐话有两杯o野饮,爸爸要冻柠水,男友要冻奶茶.呢两个系饭同米粉包o左o既,睇返张单, 饭同米粉都系$37.00, 炸两$6.00.咸瘦肉粥到o黎,大大碗,佢食几啖后,爸爸问佢好唔好食?佢答好食.爸爸就试啖,佢都话好食.然后两杯饮品到,我饮啖冻奶茶先,冇乜茶味,奶太多,唔掂.由于炸两系整定,所以冇理由落o左单,耐一耐都未有,于是我催一催另外o既亚姐,佢就拎o黎.食吓先,哗!好难食,油炸鬼腍o
然后两杯饮品到,我饮啖冻奶茶先, 冇乜茶味,奶太多,唔掂.
由于炸两系整定,所以冇理由落o左单,耐一耐都未有,于是我催一催另外o既亚姐,佢就拎o黎. 食吓先,哗!好难食,油炸鬼腍o左不再话吓,最重要系味道变o左,夜晚真系唔好食炸两.
然后, 咖喱牛腩饭到o黎, 除o左爸爸朋友外,我o地三个人分o黎食,咖喱牛腩内有牛筋,薯仔同番茄, 咖哩有啲辣, 牛腩一啲够腍一啲唔够腍,牛筋同薯仔都够腍,咖哩汁捞只系一流.
我o地差唔多食完时,雪菜肉丝炆米至到, 睇见佢湿润,雪菜唔多,味道淡淡地,米粉炒得o岩o岩好,不过呢个味道始终系争啲.
味道系2.72分
服务:
或者因为o岩o岩遇著佢o地食饭时间,得3个人,而又咁o岩多客,但都唔系我爸爸叫个老板,老板应一应之后就唔理人,其余两人又唔理,又要大声叫至应.