(非会员)
2004-10-13 32 浏览
大约一年前1我去过食晚饭﹐那晚全满﹐但招呼唔错。d嘢仲好好食!2004年9月29日公众假期﹐我同男友去食lunch﹐除左我地两个﹐就只有另外一枱有3人。我地叫左几个𩠌﹐其中一个蒸肉蛟喺我地慢慢食完晒其他主菜再过多10分钟佢都未到﹐咁我同侍应A(男人)讲声叫佢追吓。又过左10分钟﹐我同完本落单个侍应B(女人)话如过未煮就cancel左佢﹐侍应B即刻答话已经煮左﹐就快得。再过多20分钟﹐侍应A先拎碟蒸肉饺嚟。我同侍应A讲话等左成大半个钟﹐已经唔想食﹐好明显系我第一次(or even第二次)同佢讲佢先落单! 侍应A竟然驳嘴话:"最初唔系我落单架!" 咁我话:"吓? 我等左好耐㖞你知唔知?" 侍应A答:"吓?咁可能我地个炉有问题﹐煮得慢啩!" 我话:"你咁嘅籍口都讲得出?! 你当我傻架?" 然后侍应A都知自己讲废话﹐头dup dup拎住碟蒸肉蛟咁行开。到俾钱时系侍应A拎过来﹐多谢都无声! 系临出门口先有个貌似高级嘅人讲sorry!