餐厅: 奇華茶室
资讯:

2019-02-10 722 浏览
系呀,我第一次喺旧式唐楼食晚饭, 𠮶感觉好有趣!奇华茶室系湾仔一间活化唐楼嘅一楼,唐楼外表依旧保留三四十年代嘅感觉, 即系上海街大骑楼𠮶种 feel ,茶室里面装修古雅!第一次嚟, 就试吓伙记介绍嘅无骨海南鸡饭 !呢个饭冇令我失望,鸡肉滑嫩, 唔会有血水, 份量足! 油饭够热香喷喷,浓郁鸡汤好惹味! 加埋传统三色酱料: 姜汁 ,辣椒酱,黑豉油,yummy yummy! 食完饭,静静地坐吓,欣赏吓繁华嘅街景,呢餐饭虽然一个人食,但好舒服!
系呀,我第一次喺旧式唐楼食晚饭, 𠮶感觉好有趣!

第一次嚟, 就试吓伙记介绍嘅无骨海南鸡饭 !

无骨海南鸡饭

无骨海南鸡饭