2019-08-11
今晚收工同朋友来尖沙咀食饭,网上见呢间啲吉列牛好多好评,于是试试佢。平日晚上唔多人,冇预约都唔怕。店内有日式居酒屋嘅气氛,看牌上面啲字写得好靓。🙊一开波来碟前菜沙律($10)先,连碗都系冻嘅,有唔少菜,仲有海蜇、蕃茄仔。芝麻酱可能系店家自己捞出来嘅,同平时食开嘅味道比偏咸,个人觉得捞海蜇食又几好食。主菜要左2款,琥酌丼大盛($118)超级大碗!成碗舖满晒和牛同安格斯牛肉粒,一食已经有菇同黑松露味,上面嘅藏红花丝都唔错,健康食物。另一个主菜系 荞麦面大盛($78),我地拣左冻食嘅,有只鹌鹑蛋另上,好得意。😂 个汁唔错,荞麦面林身嘅,系咁热嘅天气食凉快嘅冷面好爽。另外叫左碟小菜 鳗鱼玉子烧($68)。鳗鱼好好食!冇骨嘅,大家放心食。啲蛋最入面半生熟个层同啲鳗鱼一齐入口好正。推介原味食,嘅鳗鱼味真系好正。唔少得压轴嘅牛吉列盛合($368),menu写住系用美国安格斯肩胛肉整,吸引。有个炉仔自己动手烧,每边烧30秒左右。肉好林,吉列炸酱分量刚好,唔会太厚皮。个人就钟意原味唔点酱食嘅,好好味;朋友话佢中间个格喜玛拉雅山盐都好夹。埋单每人$350左右,食到好饱。平日晚第二朝仲要返工,我唔太识饮酒就
平日晚上唔多人,冇预约都唔怕。
店内有日式居酒屋嘅气氛,看牌上面啲字写得好靓。🙊
前菜沙律
琥酌丼大盛
荞麦面大盛
鳗鱼玉子烧
牛吉列盛合
埋单每人$350左右,食到好饱。
平日晚第二朝仲要返工,我唔太识饮酒就冇叫到喇。下次周末再来食可以试埋佢地啲酒,同肉一齐食应该会更好味。