2018-12-28 367 浏览
今日我同朋友3个女仔嚟食,因为我地其中有人唔饿所以叫咗个2人set dinner share($238/person). 2人set包starter沙律,前菜同汤, appetitzer四拣一,同主菜两款(意粉或饭四拣一+肉类四拣一)+甜品同果汁。Appetizer我地拣咗和牛粒,然后主菜拣咗大虾墨汁意粉同羊架。一开始前菜同汤,appetizer嚟得几快,之后主菜嚟得好慢,起码隔咗大半个钟见势色唔对就有催下,然后催完隔多10-15分钟终于上咗个羊架。羊架完全暖都唔暖下,冻嘅。 之后意粉仲离谱,等大半个钟, 催咗起码4-5次都唔嚟。最终我地再开口叫佢唔该甜品都一齐上,惊唔知等到几时。最终都系甜品上先至等到个意粉。个意粉唔热都算,最激气系大虾系霉嘅!餐饭由8点食到10点几,有个几钟都系等。中间佢地不停有人拎住啲菜会每张抬问,系咪你叫?证明咗佢地乱都到爆。平时我唔系个啲食野会反映不满嘅人,最后我忍唔住都问咗句你地平时系咪都系咁慢?佢答我话今日星期五人多我完全唔buy。我肉眼见都唔系话完全full,可能7、8成?而且如果系人手问题,我觉得更加要改善,我想像唔到佢full哂会点。我仲有同佢话你应该同厨房讲下啲虾系霉嘅!从来冇试过个experience咁差,一定唔会返转头!呢次系我第一次写openrice食评,就系觉不得不share呢个bad experience!
2018-12-28