2010-06-09 31 浏览
 食物难食, 环境唔舒适, 差劣的服务! 门前热烈招揽, 入到去另一回事! 坐低廿钟都无人理, 落单的 waiter 妹妹好似发梦, 黑口黑面,讲咗好似听唔到, 叫佢比杯水, 当无件事! 我一个人, 有其他客人到时叫我转位, 都合理的, 咪转啰! 转我去坐张门口枱, 同人搭枱, 加送阵阵热风! 叫左碗 ”招牌牛肉面”, 等成廿多分钟都未有,揾人帮我追, 居然问:你落左单未? 我话: 叫左好耐! 后来至有个类似话事人的人去追!再等多十分钟, 终于送来一碗 ”牛肉面”, 吃完想再叫甜品, 叫左五次都无人理, 直行直过! 终于有个 waiter 妹妹埋嚟, 我想叫 ”雪耳炖木瓜”, 佢话:木瓜卖晒! 唯有叫 ”炖蛋白”, waiter 问: 你张单呢? 一直都无人比过单噃! 后尾有人攞张单埋嚟, 上面写 ”红烧牛肉面+云吞”, 奇怪! 我找另一个高瘦waiter 问: 我落单时是叫 ”招牌牛肉面”, 点解...”, 高瘦 waiter 话: 一样架! 我问: 呢个即系 ”招牌牛肉面”? 佢答: 系呀! 后来有个 waiter 又攞多张单埋嚟 ”牛肉面+甜品”, 总共两张单, 两碗面+甜品, 我问, 系咪比多左张单我? 佢攞番走, 后来另一个 waiter 攞另一张单埋嚟, 张单变咗 ”牛肉面+两个甜品”! 我再问, 再攞番走, 后来至有另一个黑口黑面 waiter 攞番张 ”正确”的单埋嚟! 个 ”炖蛋白”实在太难食, 淡而无味, 食左一半埋单走, 无意中看到餐牌, 原来 ”招牌牛肉面”$42, "红烧牛肉面+云吞" $45 , 虽然只系差 $3, 但都想问问, 找来 waiter 问: 我头先落单系叫 ”招牌牛肉面”的, waiter 叫左个类似话事人埋嚟, 佢一埋嚟就问: 你头先碗面有无云吞先? 我话有, 佢话:咁咪系啰!  哗! 咁都得, 人地第一次光顾, 我鬼知佢碗 ”招牌牛肉面” 系包括唛嘢? 等咗九世, 你攞埋嚟就食架啦! 自己落错单, 送错嘢, 要个顾客受晒! 不如送错碗 ”鱼翅牛肉面” 埋嚟, 埋单时 charge 人500蚊啰! $3 我当然比, 不过对于呢种食物差, 服务劣, 小家子的店舖, 真系要睇下佢玩得几耐!
2010-06-08