我系外卖的,当时写好落单纸俾收银女职员后,佢不断sell我叫池鱼刺身,我已讲明一个人食唔到咁多嘢,唔要啦佢已有少少黑脸,态度唔耐烦,然后我就照俾钱啦,因为见金额同我预算差唔多,所以就无特别理会,俾完钱就行一阵再返嚟攞当20分钟后返嚟,攞左外卖,我就check一check(因为之前已经试过俾错嘢,返到屋企先发现)点知,真的发现俾错嘢(大约只有五,六件寿司)我已即时同个女收银讲,你俾错左我号,我无叫咁少嘢架谁不知佢拎住张错嘅落单纸同我讲:咪啱啰,你一个人食想俾几多嘢你呀,你下次叫多啲咪有多啲啰。我已望住佢系调转左一张无人俾钱嘅落单纸,已经话佢知,佢仲要答我:你俾钱无睇清楚先俾架咩,摆低张纸就走左去,定系你未俾钱架!果下我已经燥左,同佢讲,我系等你入单俾埋钱先走,你自己搞错左点解仲要话我呢?最后,发现佢将堂食客人张落单纸同我调转左,而堂食加单个客就等左廿分钟都无得食仲要发悔气叫我:你行埋一面等下啦,宜家整俾你真系唔知乜嘢又态度,自己错左仲要话客人,就算个客叫一人份量,就可以俾你咁讲?唔会再帮衬呢间垃圾!
点知,真的发现俾错嘢(大约只有五,六件寿司
我已即时同个女收银讲,你俾错左我号,我无叫咁少嘢架
仲要发悔气叫我:你行埋一面等下啦,宜家整俾你
2021-07-15