2017-05-12
四个人去又一城八月花,以前未去过。但有点失望。先讲食,点心水准十分普通,唔系话差,但真系普通,最唔抵系个雀笼点心,180蚊有多,牛肉、虾饺、芋角一般。肠粉亦唔觉皮薄或馅足。好既就有义烧同碟肉丝炒面,面脆肉丝有苟黄芽菜,咬落口感齐全。义烧真软身好食。吸引我既系佢地员工服务,无笑容无眼神接触,隔开十呎照大声叫其他员工,搬椅拖住张椅在地下拖。我觉得这是一般公共屋村既街坊生意咁。四个人,食得饱,800几蚊有多。仲有,碗碟d边花晒,惨不忍睹! (有相架)佢有几排台系坐L字型梳化,原本以为几特别,但实在不适合香港人饮茶风格! 谂下,四方台只坐L型两边,另一边系走廊,仲有一边痴住隔离梳化背面,咁你点放食物?(唔知大家听唔听得明!)放到对角,就根本攞唔倒,因为梳化唔旭得,企起身都有少少难度。
四个人,食得饱,800几蚊有多。
仲有,碗碟d边花晒,惨不忍睹! (有相架)