2018-04-19
London 间 Duck n Waffle 有几full booking 大家知。上次去London食唔到真系成为成个trip既遗憾。点知朋友同我讲,大坑都有餐厅可以食到Duck n Waffle, 立即狗冲过去!法式油浸鸭腿 配 班尼迪克蛋唔使考虑,就系为左呢个而来。一黎就立即落左呢个order先因为要等30mins.最钟意食既egg benedict, 依家系香港愈来愈普遍,但有质素既唔系好多间。呢度既 egg benedict 我食唔到有熟既黄,少少都无。煮到岩岩好全部都系蛋黄汁!Waffle 外脆内软,少少甜,味道好香,好食过好多以waffle做招徕既甜品店!而hollandaise sauce 少少酸,够杰身,点蛋同waffle食到超正!鸭髀肉撕开一片片,食到曰鸭髀皮既地方非常香脆,好惹味,而鸭髀肉既地方又唔会太干身。估唔到egg benedict, waffle 同鸭髀三样甘扯唔上关系既野可以甘夹,真系另眼相看。香辣蒜蓉大蛏子意粉拎到上台,未食已经闻到好香既蒜蓉味!蛏子一早已被肢解切成一旧旧于意粉中,但我仍然食到不下10旧蛏子,可想而知蛏子有几大只!虽说系香辣,但我食唔到
法式油浸鸭腿 配 班尼迪克蛋
香辣蒜蓉大蛏子意粉
拎到上台,未食已经闻到好香既蒜蓉味!
虽说系香辣,但我食唔到有辣味,但有好香既蒜味同胡椒味。加上意粉本身有好creamy 既香汁,我觉得真系好好食!
野饮我地叫左两杯奶昔
草莓 及 云尼拿 奶昔
两杯奶昔造型都一流,谋杀左唔少菲林。以为上面既蝴蝶同花只系装饰,原来系食得架,口感似系威化饼
而奶昔上面都有一球雪糕,岩晒我地呢啲甜品控。最得意我觉得系支匙更,挂系杯外意,唔怕毕雪糕食时整污糟双手!
甜品时间
香蕉朱古力窝夫
就系食完油鸭髀果个窝夫,食过返寻味想再食窝夫!仍然甘香奶油味,外脆内软! 香蕉有加上烤过既焦糖,非常有诚意! 仲有一球自家制既朱古力雪糕,点埋窝夫食,一流
云尼拿梳乎里
一拎出黎,我同朋友都叫左声,哗好大个呀!
好香既蛋白味,唔会太甜所以唔漏。之前食左好多野都食得晒!
同朋友都食得好开心,有质素既食物!