2015-11-27 4156 浏览
假日烧烤周围都多人,有朋友揾到呢间位于西贡既烧烤场,咁就策骑架tesla黎到西贡既外郊黎试试。环境向海,每个炉都向住沙滩,可以欣赏埋日落,个画面系几靓。这里私隐度高,唔怕其他烧烤场咁人烟嘈杂,可享受片刻宁静。我地有私人雪柜,里面雪住烧烤食物,呢度系用烧烤炉,唔使个个都用叉咁麻烦。牛丸,鱼蛋,肠仔味道无咩特别。鸡翼同牛扒都预先腌好,有咖喱味同黑椒味添。不过讲到正系呢度竟然有海鲜烧。每人一只大虎虾同一只扇贝。虎虾有成只手掌咁大,盐烧系最能带出虾本身既鲜味,仲啖啖肉。扇贝就系蒜蓉烧,食得出阵海水味证明用料新鲜。最后仲有条盐焗䲞鱼,除左预先用盐腌外,仲有柠檬片,所以食落有阵清新柠香,不过盐腌始终令条鱼咸左少少。呢度景观好,唔使同人迫,仲有质量既食物,不妨试下。
呢度景观好,唔使同人迫,仲有质量既食物,不妨试下。