2017-05-08 374 浏览
当BAKE cheese tart一出的时候,铜锣湾Sogo的人龙长到分几条队,排到去后楼梯,仲要排成45分钟,都仍然好多人乐此不疲的去排,小妹亦系其中一个,哈! Sogo食层重开后,旧有的舖位已转了QY, 卖咸甜挞,初时仲以为BAKE执左,原来搬左去斜对面,细间左一半!连队都唔使排就即刻买到!价钱一样$20 一个, $110六个。买完放了室温两小时后放入微波炉叮左几秒,中间必d熔左既芝士出黎,卖相够洒吸引!一啖咬落去,有d乳酪feel, 甜中带酸,而个脆皮就冇咩特别。第一次食会觉得几好味,再食就觉得只系普通一个甜品。买既时候系晚上9时多,我向店员提出要新鲜出炉的挞,但被拒绝,原因系d 挞好热,但我话并不是即食的,店员就话,新出炉的挞拱起放不入纸盒(一定够位)。其实仲有约一小时就收舖,剩余的几十个挞会怎样处置呢?为何在收舖前不把最新出炉的俾顾客呢?这样的解说,难怪越来越少人帮衬!

外卖自取