2021-03-23 152 浏览
之前有个朋友介绍我食九重鲜呢一个 家用版海鲜串烧放题, 适逢老友生日 限聚令又未解封 咁就买返屋企试下啦 三四个人唔大食应该都够嘅, 其实真系好方便乜都唔使洗 返到嚟开嚟就食得 仲要有埋生蚝😍😍 都系六百零蚊 望就觉得几抵食 当然对于我哋嚟讲味度先系最重要😋先讲下海鲜有啲乜先,有海虾,蚬同埋六只蚝, 完全估佢唔到海虾好鲜甜 蚬都好新鲜,但系讲到出色蚝真系好好食, 海水味浓👍🏻👍🏻👍🏻, 串烧就少少地每样两串,但系都好新鲜, 尤其是泰式串烧 ,猪梅肉 ,猪颈肉 ,牛柳头,牛脷,墨鱼须 ,京葱牛肉串, 金菇芝士肥牛卷 翠玉瓜猪肉串, 泡菜猪肉串, 全部都肉质 松软 唔痴牙, 肉味好够 食得出系新鲜食材, 呢个餐仲有其他, 韩式泡菜都好够味道 唔会太辣 但系好开胃 另一出色之作 估佢唔到 滋味咖哩牛肉饭居然咁好味 用嘅系珍珠米 咖哩香浓度好出色, 令我再三回味 再饮埋杯红酒简直完美