2021-10-08 1180 浏览
旺角多嘢食系人都知,不过估唔到太子都咁多嘢食,仲要咁近地铁站,早排有个friend试完,极力推介,咁见今日屋企冇煮饭,就同老婆两个嚟试下喺港铁太子站(d)出口,行几分钟就到,好易揾。好早去到都有几台客喺度食紧,原来真系几受欢迎。呢度最出名系烤鱼放题同埋鸡煲放题。$228任食,仲有安格斯牛任食,顺带一提,张纸冇嘅,但可以无点,只要同店员讲就可以。张任食纸好多选择。我哋嘅烤鱼好快就到咗。我哋拣咗小辣,黎到见到条鱼我同老婆都呆咗,点解会咁大条,成条手臂咁长,仲要系我哋最钟意食嘅鲩鱼,一啲泥味都冇,啖啖肉,由于佢一早已经炸熟,所以只系等啲汤底滚熟就得。安格斯肥牛:肥瘦适中,好重牛味,呢个价钱仲要系任食,真系唔知边度揾。炸鱼皮:每次我食烤鱼,都一定叫炸鱼皮,因为炸鱼皮点落啲烤鱼麻辣汤汁度,索晒啲汁嘅时候,就系最好食。川汁皮蛋:川汁调较得刚好,唔会太辣抢咗皮蛋啲香味。三文鱼刺身:我成日都觉得食火锅嘅餐厅,刺身一定系冇咁新鲜同冇咁好食,原来都有例外,呢间啲刺身好新鲜,好似出面食放题嘅质素咁。大合照当然唔少得,成枱美食,净系条鱼已经赢咗。条鱼要4个人先食得晒。ps:下次要叫多几个朋友一齐嚟食埋个鸡煲先

喺港铁太子站(d)出口,行几分钟就到,好易揾。

好早去到都有几台客喺度食紧,原来真系几受欢迎。

张任食纸好多选择。

我哋嘅烤鱼好快就到咗。

川汁皮蛋:川汁调较得刚好,唔会太辣抢咗皮蛋啲香味。

ps:下次要叫多几个朋友一齐嚟食埋个鸡煲先得。
2021-10-04
用餐时段