2019-10-15 446 浏览
平日3.3下午茶系唔使返工嘅人先有嘅福利(正向思维)冇嘢做冇收入睇下你啲阔太生活可以维持到几多日(负面谂嘢)其实都系偶然一次姐⋯饮杯咖啡食件cake,同朋友倾吓计好快就过咗个下午,如果唔系呆呆响屋企都唔知做咩好原先约好朋友去茶餐厅食下午茶(支持下良心小店)点知佢又迟大到又话想饮杯咖啡于是我就提议你呢一间小Cafe系我之前喺尖沙咀返工bookmark咗嘅另一方面又坏缅下以前返工嘅日子真系好矛盾我以为朋友会叫嘢食点知最终得我叫咗件carrot 🍰 另外我要左一杯piccolo latte 佢就试左Shakerato. 我钟意piccolo 系因为佢size细细, 若果冲得唔好饮嘅我都唔会嘥咗丫嘛😅😅呢杯唔错shakerato 我之前响第二间Cafe都饮过,用espresso 加冰粒再shake shake 佢,再响中间加一粒咖啡豆 ,好有冰凉感觉。件carrot cake 唔太甜都好味嘅,不过我相信唔系自家制啰!其实我成朝都未食过嘢好肚饿㗎,但系呢啲尴尬嘅时间又唔想食太饱,阵间六点又要返去煮饭食 所以食件cake最轻盈啦。我记得初初嚟呢间铺嘅时候有一只好大嘅旋转木马㗎,依家整下整下唔知系咪
平日3.3下午茶系唔使返工嘅人先有嘅福利(正向思维)
冇嘢做冇收入睇下你啲阔太生活可以维持到几多日(负面谂嘢)
另一方面又坏缅下以前返工嘅日子真系好矛盾
我记得初初嚟呢间铺嘅时候有一只好大嘅旋转木马㗎,依家整下整下唔知系咪转左手呢?旋转木马不再,亦都冇初初第一次嚟咁舒服lu 😪
shakerato
🥕  cake