2022-06-17
大阪烧海鲜蛋饼 $128睇落似日式pizza,馅料丰富,有章鱼、蟹棒、木鱼丝,蛋饼煎到比较薄,比例啱啱好,如果有例如粟米呢啲配料,令到食落去fresh 啲,就更加好啦😁招牌牛肉面 $118有得拣都刀削面或者粉丝,我哋拣咗前者,面条长度适中,咬落去烟啃得来,唔会好大浸面粉粉味, 牛肉完全唔韧,有一旧辣味牛油,供整溶入汤底,唯独系味重咗少少😮💨 抹茶奶奶麻薯 $108有惊喜!质地适中唔会太淋或者太韧,奶味、甜味慢慢渗出来,略嫌抹茶味偏淡 秘诀系一次唔好太大啖,细细啖食可以令到麻薯同黄豆粉嘅比例更加接近,滋味啲🫣两个人食$407 埋单,以海港城餐厅价钱来讲算系咁,餐厅嘅装修好靓中间𠮶牌灯同埋执鞭四人座位嘅打卡位等等,光暗适中,店员一开始系咁讲普通话,可能想有去咗台北嘅感觉🤣🤭 有机会想试埋中环𠮶间!
大阪烧海鲜蛋饼
招牌牛肉面 $118