和朋友系尖沙咀,而她想食西式野,念起之前系 openrice 睇过呢间食店评价唔错,便来试下:Caesar Salad ($82):见到多数人客都系自选沙律,但我都系简单地点左我既最爱Caesar Salad。菜未够爽甜,没有 bacon,但几片大芝士片就好香浓,沙律酱份量比较少,清淡 D都几好。Carbonara意粉 ($78):面条较硬身,口感很正!Sauce又creamy 又香bacon味,好好味!但份量太少了!Apple Crisp ($48):有几枱都要左呢甜品,舖面既 crisp都几甜,不过夹埋底下既apple食就啱啱好!Apple焗完无酸酸既味道,亦唔会好腍!Apple Crisp热辡辡,加埋伴碟既vanilla雪糕球,好好味!Chocolate Sundae ($48):开头以为系食开既美式款 (大旧厚身,热热的,朱古力溶溶地那款),但原来系将朱古力 brownie切成好细粒,然后系上面加上vanilla雪糕球,口感和味道比传统美式款差很远!份量比Apple Crisp细好多呢!我地另外要左两杯饮品:Virgin Daiquiri ($35) 和 Grape Sho (
我地另外要左两杯饮品:Virgin Daiquiri ($35) 和 Grape Sho ($38),味道一般。
环境其实唔错,但可能有两枱共 20 个人聚会晚饭,,所以超级嘈!好难顶!!
总括而言,呢度食物既质素几好,虽然唔系传统既美式菜,但也值得黎试下。
Caesar Salad ($82)
Carbonara意粉 ($78)
Apple Crisp ($48)
Chocolate Sundae ($48)
Caesar Salad ($82)
Carbonara意粉 ($78)
Apple Crisp ($48)
  • Carbonara意粉