2018-04-22 250 浏览
通常吃泰国菜,我都一定去九龙城,但和老朋友吃生日饭,因为要迁就朋友在港岛区,上网找到呢间,见到好多好评,即管试下!叫了热门嘅炸通菜同炸虾饼,真好味喺其他餐厅试过荔枝特饮,但呢到嘅可以溶哂冰饮到最后一啖都仲咁好味!有吃炸蚝饼,发现这餐厅嘅炸粉沟得好好,厨房炸食物手功了得喺泰菜餐厅饮冬荫功汤系常识吧!酸同辣很夹,无分开的,我家主子好喜欢,因为试过好多餐厅呢个汤嘅酸同辣系居然会分开咖哩蚬嘅蚬好新鲜,咖喱味道唔会盖过鲜味因为我地唔食牛,职员介绍咖喱鸭,未试过鸭㖞,都可以,但我家主子比较钟意再浓嘅鸭味咖喱配薄饼,我地再叫了鱿鱼同咖喱软壳蟹,鱿鱼嘅汁好开胃,好香煮嘅时间处理得啱啱好唔硬反而软壳蟹没有惊喜,但我地发现呢间餐厅每款咖喱嘅味都唔同。因为试过其他泰菜店咖喱味系千篇一律最后一定要食埋个芒果糯米饭,佢个糯米饭系煎过好正啊!可能我地食左啖饭先,所以觉得芒果唔够甜职员好有礼貌同热情,知道我地同老友食生日饭,立即喺佢嘅玻璃版加上我老友个名同佢讲埋生日快乐!成个晚餐食得好开心,好贴心,我一定会介绍朋友黎

有吃炸蚝饼,发现这餐厅嘅炸粉沟得好好,厨房炸食物手功了得

咖哩蚬嘅蚬好新鲜,咖喱味道唔会盖过鲜味

咖喱配薄饼,

我地再叫了鱿鱼同咖喱软壳蟹,鱿鱼嘅汁好开胃,好香
煮嘅时间处理得啱啱好唔硬

最后一定要食埋个芒果糯米饭,佢个糯米饭系煎过
好正啊!可能我地食左啖饭先,所以觉得芒果唔够甜

炸通菜
炸虾饼