2023-11-24 26 浏览
我同猪先生都好钟意食海南鸡饭,平时见到D鸡,油光满满令立立,真系会忍唔住架~不过我地今日居然冇被引诱到,反而想试下其他野~🔸无骨猪手姜黄饭因为佢冇骨左,所以有少少似熏蹄,Q弹可口,除左可以占枱上面有既蒜蓉醋,仲可以问下老板可唔可以比口水汁你,个口水汁除左有少少辣,仲有酸味,但又中和到而且同猪手好夹。黄姜饭粒粒分明,黄姜味唔会好重🔸咖喱牛腩饭牛腩用上坑腩,每一旧都非常软淋,咖喱偏东南亚,比较辛辣,但用黎送白饭一流🔸紫菜汤只要叫饭都会跟紫菜汤,无味精,饮到紫菜鲜味🔸蜜糖鸡翼好有惊喜,首先用整只鸡全翼已经好少见,调味腌制后再去炸,炸至通透透后加上蜜糖裹面老板好nice,好钟意E D会同客人倾计既小店。餐厅最入挂满一只只鸡同盐水鸭,下次我仲想试埋佢个枸杞汤都好多人叫~

🔸无骨猪手姜黄饭

🔸咖喱牛腩饭

🔸紫菜汤
只要叫饭都会跟紫菜汤,无味精,饮到紫菜鲜味

🔸蜜糖鸡翼