2022-10-15
近排开始有d秋意,都会有想chill下既mood今日收工就去左食蚝😍虽然一心食蚝,但其他食物一样好有惊喜!登登登 呢个蚝加刺身盘真系好吸眼球,食完d蚝壳仲可以放落下层。Osyter Platter适逢以家呢个季节,店员推荐我地。6款唔同种类既法国蚝,分别系Tia Maraa Pearl- 软腍juicySpeciales Lambert No.2: 肉质肥美鲜甜,海水味重Krystale No.1: 口感爽脆,蚝肉鲜味突出La Perle Noire:食落creamy, 更鲜甜Tarbouriech Oyster( Pinky) No.2: 同名一样有粉粉既肉,肉质爽嫩Gillardeau No.0: 厚身饱满肉,非常鲜甜,食落海水味重d另外仲有法国蓝虾刺身、北海道带子、北海道活赤贝,都十分鲜美清甜除左大细分别,店员好细心为我地介绍唔同品种既分别,有d creamy d、海水味重d、食落爽口d法式鹅肝多士烘左既多士,松脆口感配上煎左既鹅肝,啖啖有鹅油既香气,简直系perfect match 十级推荐🤤🤤松露龙虾卡邦尼意粉除咗蚝之外,相信龙虾喺舖头入面第二主打,有超过十种煮法,店员话全部
今日收工就去左食蚝😍虽然一心食蚝,但其他食物一样好有惊喜!
Osyter Platter
Tia Maraa Pearl- 软腍juicy
Krystale No.1: 口感爽脆,蚝肉鲜味突出
La Perle Noire:食落creamy, 更鲜甜
4款蚝+刺身
法式鹅肝多士
法式鹅肝多士
松露龙虾卡邦尼意粉
除咗蚝之外,相信龙虾喺舖头入面第二主打,有超过十种煮法,店员话全部都系自己精心挑选入货,所以配合到不同煮法。而我地就拣左松露龙虾卡邦尼意粉
意粉中间有流心蛋,配上卡邦尼意粉食好正,每啖意粉都有松露香,挂上蛋汁,另外有磨菇、鸡髀菇、洋葱,令成个意粉更加升华😍
龙虾卡邦尼意粉
最后真系好想讲多次,依到食物令我地好满意之外,店员既贴心服务令我地成个用餐体验都好好!一定会再回访
p.s 餐具摆设都系消毒好摆系盒入面,有别于其他餐厅摊出黎。咁样安排比客人使用,十分体贴