2024-06-12 2715 浏览
我同朋友都好鍾意食生蠔,今次特登揀左一間生蠔吧,一路聽住柔和既音樂,一路品嚐新鮮生蠔同埋刺身。店員介紹左4款法國生蠔比我地,由淡味食到濃味:🦪Tia Maraa $44/隻口感爽口清新,帶有輕微堅果味,餘韻悠長。🦪 Josephine No.1 $56/隻人口清甜清新,肉質堅挺,有淡淡既礦物質味道,層次感獨特。🦪 Tarbouriech oyster (Pinky) No.1 $56/隻口感滑膩,肉質厚實,飽滿度高。🦪 Gillardeau No.0 $68/隻海水味重,質地鮮甜質地,肉質肥厚結實有彈性,海水鹹味與甜味平衡,帶有果仁香,餘韻悠長。北海道活赤貝刺身味道自然而純淨,帶有一種淡淡既海水鮮味,肉質爽脆。車厘蜆刺身活蜆刺身既必然之選,味道鮮甜豐腴,口感結實爽脆,富有彈性,蜆味濃郁。北海道帶子粒刺身帶子厚身,肉質柔軟細膩,加少少醬油令帶子既甜味更突出。活法國藍龍蝦套餐🦞龍蝦刺身:肉質細膩且富有彈性,完全感受到龍蝦既自然甜味,清新而純粹。🦞龍蝦湯:一上枱已經香氣撲鼻,味道濃郁,每一口都讓人感到滿足。🦞龍蝦意粉:龍蝦肉大大件,肉質鮮嫩爽口,意粉混合左奶油汁,口感 creamy。

店員介紹左4款法國生蠔比我地,由淡味食到濃味:

🦪Tia Maraa $44/隻
口感爽口清新,帶有輕微堅果味,餘韻悠長。

🦪 Josephine No.1 $56/隻
人口清甜清新,肉質堅挺,有淡淡既礦物質味道,層次感獨特。

口感滑膩,肉質厚實,飽滿度高。

🦪 Gillardeau No.0 $68/隻

北海道活赤貝刺身
味道自然而純淨,帶有一種淡淡既海水鮮味,肉質爽脆。

北海道帶子粒刺身
帶子厚身,肉質柔軟細膩,加少少醬油令帶子既甜味更突出。

活法國藍龍蝦套餐
龍蝦刺身

龍蝦湯

龍蝦刺身
龍蝦湯
2024-08-19 1983 浏览
為了慶祝爸爸生日,選了一間有生蠔吃的餐廳,來到了位於金巴利道的蠔灣。雖然店面小小,但裝潢並不隨便。時令生蠔拼盤 (24隻),廚師推介了4款生蠔🦪,每款都好肥美肉厚!蠔的擺盤由外至內順時針擺放,由淡味食到濃味。即使是口味較淡的生蠔,都充滿蠔的鮮甜味,完全不需加cocktail sauce去搭配食用。濃味的生蠔甚至帶點回甘甜味!試勻4款,滿足!澳洲海膽 ($268),每片海膽都大塊又完整,厚身兼creamy,味道濃甜!配搭紫菜吃,帶微微紫菜香,令味道層次更為豐富。House White Wine  ($78),生蠔及海膽,配上白酒,絕配!酸辣龍蝦湯,可選不辣,未入口就已聞到龍蝦香氣,每啖湯入口都非常濃郁,口感綿密,好喝!法式鵝肝多士 (4件),鵝肝的表層煎得香脆,入口即化,細滑質感依然。鵝肝豐腴得來不會令人食到滿嘴油,配合微酸的醬汁及脆口多士,減輕膩滯感。安格斯肉眼扒伴沙律配自家製洋蔥汁,5成熟的熟度恰好,肉帶點粉嫩。肉眼扒上桌時已是切好,方便分享食用,肉質軟嫩,肉汁豐沛,微微焦香的肉眼扒搭配洋蔥汁就更為惹味。龍蝦忌廉意粉 (細),龍蝦肉大件又爽甜,份量不少。每條麵條掛滿忌廉醬汁,夠cre
時令生蠔拼盤 (24隻)

酸辣龍蝦湯
法式鵝肝多士 (4件)
安格斯肉眼扒伴沙律配自家製洋蔥汁
龍蝦忌廉意粉 (細)
龍蝦忌廉意粉 (細),龍蝦肉大件又爽甜,份量不少。每條麵條掛滿忌廉醬汁,夠creamy。
巴拿馬火腿風味薄餅
巴拿馬火腿風味薄餅,配料有巴拿馬火腿、蘆筍、洋蔥、水牛芝士配蕃茄醬,pizza充滿芝士味,夾雜火腿的鹹香,令味道不會太膩。

蠔灣的生蠔拼盤夠高質,其他食物亦令人滿意,愛生蠔者不妨一試!
2024-06-02
時令生蠔拼盤 (24隻)
酸辣龍蝦湯
法式鵝肝多士 (4件)
安格斯肉眼扒伴沙律配自家製洋蔥汁
龍蝦忌廉意粉 (細)
🎉知道老公鐘意食生蠔,今次就當慶祝生日同佢食好d🥰今次搵到呢間來慶生我自己都好滿意(😂好似自己開咁)👍🏻法國🇫🇷生蠔拼盤有四款,老闆服務態度好好,講清楚由外食到內。由淡到濃味😋回想番上次日本食蠔的經驗,好似法國蠔重味少少🤏雖然老闆講完d 名我們都唔記得🤭晒氣~~除左生蠔,佢都仲有每人空運到港的刺身,見人哋食活海膽同象拔蛘都好新鮮咁.我哋訂左北寄貝,😂😅原來我一直諗錯左帆立貝同北寄貝。不過好彩北寄貝都好食😋另外,見佢應該都出名龍蝦🦞有龍蝦湯,意粉..刺身等…除左新鮮的海鮮,難得係熟食都好好👍🏻叫左個羊架,個面煎得脆脆地又醃得唔錯😁🤗好完美地一個生日飯~~~🤪老闆預先係book 枱時已問我洗唔洗預備蛋糕寫字✍️老闆的推薦力真的好強呀!可能位置唔算方便,所以一句講晒,性價比高😉除左價錢得宜,無論生同熟食,竟然蛋糕🍰都好好食😝星期三晚都唔算少人,到九點都仲有人入來食😃仲有野未試呀,會考慮再番來試。
🎉知道老公鐘意食生蠔,今次就當慶祝生日同佢食好d

另外,見佢應該都出名龍蝦🦞有龍蝦湯,意粉..刺身等…
老闆的推薦力真的好強呀!
仲有野未試呀,會考慮再番來試。
羊架+沙律
24隻生蠔拼盤+空運到港北寄貝
2024-08-07
庆祝纪念
生日
24隻生蠔拼盤+空運到港北寄貝
  • 生蠔拼盤
Order 左Oyster Cove 嘅精選法國生蠔拼盤,有24隻生蠔,包括 Tarbouriech No.1 ,價錢 HKS 1,138。每隻生蠔都好新鮮肥美,質素絕對唔使擔心。而且佢哋嘅包裝真係做得好用心,裡面有個精美嘅托盤同冰塊,可以保持生蠔新鮮度。一打開包裝,就聞到濃濃嘅海鮮味。  除咗生蠔質素好之外,佢哋嘅送貨服務亦都好不錯。每次訂購,佢哋都能夠準時送到,而且佢哋嘅包裝都做得非常細心,確保生蠔在運送過程中唔會受損。  雖然 Oyster Cove 嘅生蠔拼盤價格相對較高,但係每次食到嘅質素都非常滿意,絕對係物有所值。

2024-06-24 1164 浏览
男朋友工作忙完突然話好想食蠔,梗係要揀返間有信心保證嘅,呢間上次食過覺得幾高質,所以再嚟多次嘆番餐勁嘅😎———————————————🟠生蠔拼盤 ⭐️ Josephine No.1⭐️ Krystale No.2⭐️ Masses No.1 ⭐️Tarbouriech Oyster (Pinky) No.2⭐️La Reserve No.1 店員先同我哋講順時針咁食生蠔,鍾意食淡味啲嘅可以食頭果一兩款,特別係Krystale,真係好鮮甜又有淡淡海水味,好夾,餘韻好勁,我好鍾意,而喜歡比較濃烈既生蠔味呢,就一定要食最後果兩隻莫屬啦!入邊仲有車厘蜆、北海道活赤貝、北海道帶子,全部都好新鮮,點埋佢哋嘅醬簡直係更加可以將佢哋嘅鮮味層次帶咗出嚟。🔵鵝肝多士多士烘到脆卜卜,加埋鵝肝啲油脂都必晒出嚟,好好味,食到停唔到口!仲要份量適中,就算一啖食都唔會太肥膩,唔錯! 🔴 龍蝦忌廉意粉大量嘅龍蝦肉喺個意粉入邊,溝埋忌廉,就算係叫咗細size都好夠飽,滿足!

———————————————
⭐️La Reserve No.1

🔵鵝肝多士

🔴 龍蝦忌廉意粉

2024-06-06 906 浏览
上年聖誕訂過呢一間嘅生蠔嘅到會,今次特登去佢哋喺尖沙咀嘅分店食,果然一啲都冇失望!估唔到佢除咗生蠔新鮮之外,連啲刺身都勁新鮮,我覺得拍得住omakase嘅質素😋😋佢哋啲蠔嘅擺盤係根據佢哋嘅味道由淡去到濃順時針咁排列,今次食嘅蠔分別有:Tia Maraa Pearl、Josephine(No.1)、Masses(No.1)同Gillardeau (No.1),全部都好新鮮,最貴都唔會過$60,真係好抵食!刺身有紐西蘭深海龍蝦仔、北海道帶子、北海道活赤貝同海膽,全部都好新鮮質素好高,佢哋會提供埋紫菜用嚟夾住啲海膽食,佢新鮮到其實就咁食都好好食!佢個鵝肝多士都係必食,廚師整緊嘅時候我哋已經喺出面聞到佢嘅香味,油分啱啱好,唔會太膩!鍾意食生蠔嘅朋友一定要試吓呢間!我已經推介咗俾身邊好多朋友仔👍🏻👍🏻

1908 浏览

• 法式鵝肝多士
2024-04-06 624 浏览
呢間餐廳主打生蠔,叫咗生蠔拼盤,新鮮好食,職員推介小龍蝦亦非常鮮甜,配白酒一流。熟食方便,叫咗鵝肝多士,外層香脆,內層入口即溶。松露白菌白汁意粉,意粉彈牙,掛滿香濃醬。同朋友食飯傾計一流。
同朋友食飯傾計一流。
2024-03-15 548 浏览
之前lunch食過意粉幾好味又扺食,於是晚餐再試下,原來這間是主打生蠔但朋友不好。點了芝士龍蝦卡邦尼意粉及蒜香蜆肉意粉,飲品就Mango Passion, Pineapple Crush。龍蝦肉都多幾好味,蜆肉都鮮甜。但當然不及午餐抵食。
龍蝦肉都多幾好味,蜆肉都鮮甜。
但當然不及午餐抵食。

• 龍蝦卡邦尼意粉
2024-02-27 1815 浏览
【蠔灣】通常冬季都係食生蠔嘅好時機 因為生蠔意識到凍咗要冬眠😴 就會儲存多啲嘅食物喺體內 而呢啲食物就會轉化成為醣分 令到生蠔更加肥美😳Tarbouriech Oyster 💰$112@2法國南部生蠔 肉質比較肥美 口感滑膩Gillardeau No.2💰$96@2都係法國生蠔 比較厚身同海水味濃啲~Speciales de daire 💰$84@2同樣係法國蠔蠔身肥度適中並且帶有甜味夾住小小甜味和鹹味中間Tia Maraa Pearl💰$72@2愛爾蘭東南部的生蠔 味道相對清新La Perle Noire💰$108@2又名「黑珍珠」 係法國西南部布列塔尼海岸既蠔 蠔肉比較飽滿而滑順 呢隻偏濃味小小北海道活赤貝 💰$78食落幾爽口 但冇乜味 正正常常車厘蜆💰$96@2肉質爽口,鮮味幾夠北海道帶子💰$38帶子超大粒 食落滿滿肉感😋而且味道夠鮮 清酒蒜蓉煮活蜆湯💰$238蜆湯清清地 幾香蒜味 冬天飲佢就暖笠笠龍蝦忌廉意粉 💰$198龍蝦意粉好Creamy 龍蝦俾咗兩隻鉗 超多肉 味道幾鮮 好好食😋
【蠔灣】

Tarbouriech Oyster 💰$112@2

法國南部生蠔
肉質比較肥美 口感滑膩

Gillardeau No.2💰$96@2
都係法國生蠔 比較厚身同海水味濃啲~

Speciales de daire 💰$84@2

龍蝦忌廉意粉 💰$198

龍蝦意粉好Creamy 龍蝦俾咗兩隻鉗
超多肉 味道幾鮮 好好食😋
2024-02-08 628 浏览
📍 蠔灣(尖沙咀)來一次{蠔}氣的晚餐🥣尖沙咀聽講有一間岀色食蠔又平、肥美、平民價既餐廳🍴果然係正😃整盤海鮮刺身都超新鮮,食落海水鮮味足。有檸檬件🍋,可以滴落食物上,連埋芥末、醬油同埋辣醬。視乎個人口味自己調配!✨生蠔拼盤(Tia Maraa 、tarbouriech oyster、Josephine )原汁原味!生蠔即開即食,少少海水味非常清新,肉質較爽口🦪厚肉鮮北海道帶子,晶瑩飽滿大粒!+肥美車厘蜆😊好豐富,好滿足🈵✨法式鵝肝多士真係超邪惡!鵝肝好厚身,火候控制得超好,入口即溶,軟綿綿口感。香濃鵝肝配上超級脆多士已經系無敵!✨蒜香蜆肉意粉被蜆肉包圍的意粉🍝香濃嘅蒜香味加粒粒蒜粒,係意粉的精華所在!每隻蜆肉都大大隻,好吸引🤩意粉吸哂蜆肉鮮味同蒜蓉味🧄好入味😊

📍 蠔灣(尖沙咀)

來一次{蠔}氣的晚餐🥣

整盤海鮮刺身都超新鮮,食落海水鮮味足。
厚肉鮮北海道帶子,晶瑩飽滿大粒!
+肥美車厘蜆😊好豐富,好滿足🈵

✨法式鵝肝多士
真係超邪惡!鵝肝好厚身,火候控制得超好,
入口即溶,軟綿綿口感。香濃鵝肝配上超級脆多士已經系無敵!

✨蒜香蜆肉意粉
被蜆肉包圍的意粉🍝
香濃嘅蒜香味加粒粒蒜粒,係意粉的精華所在!
每隻蜆肉都大大隻,好吸引🤩
意粉吸哂蜆肉鮮味同蒜蓉味🧄
好入味😊

2024-02-04 509 浏览
喺日本返嚟之後就好掛住北海道嘅即開生蠔,今日去開尖沙咀同朋友講起生蠔,又流晒口水,經過金巴利道呢頭見到一間叫蠔灣嘅餐廳,一於入去止下口癮🤤🍒車厘蜆 $48 車厘蜆係一種小型嘅貝類,帶有鮮美嘅味道同豐富嘅蛋白質含量,味道鮮甜帶有海水濃味🍥北海道帶子$38 帶子肉質鮮嫩,味道鮮美,而且每一粒都新鮮爽口,啖啖肉,極度鮮甜🗾北海道活赤貝 $78 呢款北海道赤貝口感較厚身,食物會比較爽口,有著豐富的口感同鮮甜嘅味道🦪生蠔 Gillardeau - No.2 $48 Tarbouriech Oyster (Pinky) - No.1 $56Tia Maraa Pean - No.1 $36Josephine - No.1 $56今次試左4款唔同的生蠔,有著鮮嫩嘅肉質同濃郁嘅海味,搭配cocktail sauce或檸檬汁食落可以別具一番風味,不過呢度嘅生蠔十分鮮甜,建議無需加cocktail sauce去感受一下生蠔嘅鮮甜🍲清酒蒜群煮活蜆湯 $238 清酒蒜群煮活蜆湯以清酒同大蒜為基底,再加入新鮮活蜆煮成,清酒嘅香氣同大蒜嘅辛辣味能夠提升湯嘅風味,蜆嘅鮮美則為湯品增添豐富嘅口感,凍冰冰嘅天氣飲啖熱辣

🦪生蠔 Gillardeau - No.2 $48
Tia Maraa Pean - No.1 $36
Josephine - No.1 $56

🍲清酒蒜群煮活蜆湯 $238 清酒蒜群煮活蜆湯以清酒同大蒜為基底,再加入新鮮活蜆煮成,清酒嘅香氣同大蒜嘅辛辣味能夠提升湯嘅風味,蜆嘅鮮美則為湯品增添豐富嘅口感,凍冰冰嘅天氣飲啖熱辣辣嘅湯真係好舒服

🦞龍蝦忌廉意粉(細)$198 龍蝦肉質非常鮮嫩,每一啖肉都好結實,而且有好濃濃嘅龍蝦味,配埋帶有濃郁奶香味嘅忌廉,每一舊都食得好爽,意粉亦都煮得恰到好處,軟硬適中,每一條麵條都能夠掛上濃濃嘅醬汁,令人食得好享受

📍 尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A號舖 - 蠔灣
2024-01-29 371 浏览
Today I dined out with my husband again and went to "Oyster Cove” which is located in Tsim Sha Tsui. Judging by the name alone, it's clear that this small restaurant is renowned for its oysters, so of course, we couldn't miss out on trying them. We ordered a platter of assorted oysters and we loved it👍The platter featured a variety of exquisite oysters, each with its own unique flavor profile. The Tarbouriech oysters (pink) had a delicate and slightly salty taste that was truly enjoyable. The Gi

The platter featured a variety of exquisite oysters, each with its own unique flavor profile. The Tarbouriech oysters (pink) had a delicate and slightly salty taste that was truly enjoyable. The Gillardeau oysters, equally impressive, had a creamy texture and subtle sweetness that was simply enchanting❤️

The Speciales de claire oysters added a touch of complexity to the platter with their earthy and nutty flavors. The Tia Maraa Pearl oysters, on the other hand, were a true gem, with their rich and milky taste lingering in the mouth. And the Masses oysters, crisp and refreshing, provided a perfect balance to the other flavors😆

In addition to the oysters, we especially enjoyed the live Ark Shell from Hokkaido. It had a plump texture and a hint of sweetness, adding diversity to the platter. The Hokkaido scallops were tender and juicy, while the Cherry Stone Clams contributed a touch of saltiness and freshness😊

To complement the platter, we also ordered a delicious lobster pasta. The noodles were cooked to perfection, and the creamy sauce added richness to the dish. The clam soup cooked with sake and garlic provided comfort and a burst of flavors😋

Overall, the fresh and high-quality ingredients and artful presentation of the dishes made it a memorable dining experience tonight😁
2024-01-22 313 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗尖沙咀調查呢間蠔吧,以黑白色餐桌同地板營造出好chill嘅感覺,好有格調🦪車厘蜆 $96|🦪帶子 $38|🦪赤貝 $78🦪Speciales de Claire No.2 $42🦪La Perle Noire No.1 $54🦪Tia Maraa Pearl $36🦪Tarbouriech No.1 $56🦪Gillardeau No.1 $58🙋🏻‍♂️表示經店長推介品嚐咗以上海鮮同法國生蠔,一上枱全部海鮮鋪滿喺盤上,好吸晴,車厘蜆味道鮮甜,肉質肥美,帶子口感彈牙,赤貝食落有咬口,味道帶鹹鮮至於生蠔店長就建議由淡至濃逐一品嚐Speciales de Claire No.2 味道清爽,帶微淡海水味 La Perle Noire No.1 味道鮮味,口感豐富Tia Maraa Pearl 味道creamy,好鮮甜Tarbouriech No.1 味道鮮甜帶堅果味,佢個殼呈微粉紅色,所以有Pinky呢個別名Gillardeau No.1 海水味重,食落有淡淡榛果味,肉質肥美,被譽為生蠔界嘅勞斯萊斯🪿法式鵝肝多士 $198🙋🏻‍♂️表示個鵝肝多士有4件,厚切嘅香煎鵝肝放喺

🦪車厘蜆 $96|🦪帶子 $38|🦪赤貝 $78
🦪Speciales de Claire No.2 $42
🦪La Perle Noire No.1 $54
🦪Tia Maraa Pearl $36
🦪Tarbouriech No.1 $56
🦪Gillardeau No.1 $58
至於生蠔店長就建議由淡至濃逐一品嚐
La Perle Noire No.1 味道鮮味,口感豐富
Tia Maraa Pearl 味道creamy,好鮮甜

🪿法式鵝肝多士 $198
🙋🏻‍♂️表示個鵝肝多士有4件,厚切嘅香煎鵝肝放喺烘烤過嘅多士上面,鵝肝食落外脆內軟,入口即化,充滿脂香,多士香脆,吸收咗鵝肝嘅油份食落好惹味
🦞龍蝦忌廉意粉 $198
🙋🏻‍♂️表示個意粉用咗扁意粉,配上龍蝦肉,洋蔥,香芹,香草同忌廉汁,意粉食落有咬口,非常掛汁,每啖都食到香滑嘅忌廉汁,龍蝦肉質彈牙,有鮮味

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
2024-01-19 721 浏览
🦪蠔灣係一間以生蠔為主打既西餐廳,餐廳位於尖沙咀,靜中帶旺,Happy Friday或者同朋友慶祝生日都幾適合餐廳提供了多款精選生蠔,可以自己配搭,如果唔太熟悉生蠔🦪品種/口味,如果咩都唔想諗,可以考慮叫佢地豪華品味海鮮拼盤,咩都有齊唔洗諗,或者可以問侍應每日有咩特選推介!我食左五款不同種類生蠔:1)Tia Maraa,呢款蠔肉質鮮嫩,帶有一絲海水味,非常清爽,鮮甜。2)La Perle Noire no.1,呢款蠔口感豐潤,帶有濃郁的奶油味道,令人回味無窮。(個人覺得比第一款鹹少少)3)La Reserve no.2,則更為鮮甜,蠔肉豐腴多汁。4)Tarbouriech Oyster (Pinky) no.1,口感豐潤,帶有微妙的鹹味。5)Gillardeau no.2,蠔肉質鮮嫩,帶有豐富的蠔汁,口感頗為濃郁,鮮甜。整體好高質好新鮮,個人較喜歡第1及第5款🦪除左生蠔,我同朋友仲叫左:北海道活赤貝,北海道帶子,紐西蘭深海龍蝦仔3款刺身食材新鮮,赤貝鮮甜爽脆,深海龍帶子則帶有濃郁的海洋風味,正正常常,如果帶子大粒啲會較好😆 至於龍蝦仔,必叫‼️‼️好新鮮‼️我都係第一次食呢種蝦,肉質鮮嫩,口

我食左五款不同種類生蠔:
整體好高質好新鮮,個人較喜歡第1及第5款🦪

除左生蠔,我同朋友仲叫左:
北海道活赤貝,北海道帶子,紐西蘭深海龍蝦仔
3款刺身食材新鮮,赤貝鮮甜爽脆,深海龍帶子則帶有濃郁的海洋風味,正正常常,如果帶子大粒啲會較好😆 至於龍蝦仔,必叫‼️‼️好新鮮‼️我都係第一次食呢種蝦,肉質鮮嫩,口感豐潤,鮮美和獨特口感,為刺身增添了一份豪華感🤫

食完冷盤輪到熱食:
清酒蒜蓉煮蜆湯
清酒蒜蓉煮蜆湯清爽鮮美,蜆都幾大粒,份量正常,一碗都有十幾粒,蜆肉鮮嫩多汁,湯汁中的蒜蓉蒜香味濃且帶有牛油🧈味,。

安格斯肉眼扒伴沙律菜配自家製洋蔥汁
安格斯肉眼扒,5成熟,烹調得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,搭配沙律菜和自家製洋蔥汁,味道更加豐富,唔會好鹹。

整體,餐廳生蠔的品質和種類多樣,刺身和熱食都唔錯,餐廳主打冷盤為主,海鮮🦞好新鮮!熱食都多選擇,有意粉pizza牛扒。餐廳的服務態度也非常好,環境舒適,放工同朋友聚一聚,食飯傾計,放鬆好地方!
2024-01-18
  • 清酒蒜蓉煮活蜆湯
  • 北海道帶子
  • 紐西蘭深海龍蝦仔
  • 安格斯肉眼扒伴沙律配自家制洋蔥汁
2024-01-18 269 浏览
今日約同個靚女出城食蠔佢去左尖沙咀宜間蠔灣閒日晚full house可見餐廳質素好高餐廳環境唔大,但細節位加晒分!👍餐廳主打食蠔,有兩層高托盤架,下面有盤放蠔殼,企理得嚟又唔浪費枱面空間餐具用盒裝好,付了紙巾,仲有小小蠔刀,呢個小工具比酒店更細心呀!老闆介紹左幾款蠔講咗幾次但我哋真係記唔到邊個打邊個😅Gillardeau-No.2 Tarbouriech Oyster(Pinky)-No.1Speciales de Claire -No.2Josephine-No. 1 Cocollos-No.2我地跟住佢介紹要順時針食由淡到濃,勁新鮮真係食得出每款唔同味道層次質地老闆建議我哋盡量唔落調味料試吓生蠔嘅鮮味我哋都有跟佢嘅意見連檸檬汁都唔落我哋真係食得出新鮮生蠔嘅鮮味😋刺身呢朋友喜歡赤貝的清爽帶子都新鮮爽口食完海鮮拼盤就嚟左碟勁肥美嘅前菜鵝肝多士個面煎得勁香鵝肝油香又冇筋最後仲有碟龍蝦扁意粉汁又唔會太稀掛到麵龍蝦又起哂肉啖啖肉好滿足
今日約同個靚女出城食蠔佢
去左尖沙咀宜間蠔灣
閒日晚full house可見餐廳質素好高
餐廳環境唔大,但細節位加晒分!👍
老闆介紹左幾款蠔講咗幾次
但我哋真係記唔到邊個打邊個😅
Gillardeau-No.2
Speciales de Claire -No.2
Josephine-No. 1
Cocollos-No.2
我地跟住佢介紹要順時針食由淡到濃,勁新鮮
真係食得出每款唔同味道層次質地
老闆建議我哋盡量唔落調味料