2019-01-27 470 浏览
今日响大围同朋友做完运动见肚饿,佢就介绍咗呢间日本餐厅我地食,可能时间尚早,舖头无咩人,环境都舒适干净,午餐唔算贵,但见到D嘢食来果时就真心觉得好抵食,尤其是朋友食的原条鳗鱼饭,同牛柳粒定食,份量多个样又靓,味道重好好添,我自己就叫咗个寿司定食,都好正,每个定食都有一个好滑、好滑、好滑的蒸蛋「唔好意思,重要的事情要讲三次」,个蒸蛋真系好滑而且都有一碗面豉汤,平时其他的面豉汤我饮一啖就会放低,呢度我饮晒…真心好味又抵食,不过忙住食,其他唔记得影相,只系影咗杂锦鱼生饭同特上寿司定食咋,唔记得讲添,呢度中午系免加一㗎,而且我见到佢门口有写明系用爱知县的香米,所以真系抵食
杂锦鱼生饭
特上寿司定食