2022-10-01
以𝟕𝟎 - 𝟖𝟎年代港式怀旧主题既鸡煲火锅店🍲由餐具🥢 • 锅🍲 • 布置都系想当年💭同长辈黎可以俾佢地怀缅过去👵🏻👴🏻同朋友黎可以打卡📸️重点❣️龙凤打卡位🫢岩晒夫妇 / 情侣👩❤️👨旁边车仔有齐唔同姓氏既牌,可以换上去💫~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍲 汤锅 🍲最特别就一定系期间限定😈榴梿惹味辣鸡煲不过我冇勇气🤣 .▪日本广岛蚝鸡煲 • 半只 ($248)用𝟑𝐋日本🇯🇵广岛蚝🦪蚝🦪够肥美 • 鲜甜 😋(*温馨提示💕蚝🦪唔可以煮太耐,会缩水)鸡件都几滑,比预期中多旧🐓鸡煲汤底比平时食既浓稠🤎煲入面既料,旧旧沾满晒自家制㊙️惹味鸡煲酱汁,拣左中辣🌶,朋友觉得𝐎𝐤𝐚𝐲,但我觉得未够🤪.食完鸡煲就加可以加汤打边炉🍲有𝟑款汤底俾你拣💁🏻♀️鸡汤🐔 • 猪骨汤🐷 • 蕃茄汤🍅拣左鸡汤,唔会好油。.▪配料▪▫️酒香陈年花雕浸牛肉 ($118)浸酒既时间岩岩好⏱入到酒香味,冇过抢🥃牛肉食落唔韧🐃.▫️珊瑚蚌($128)珊瑚蚌(橙色🧡)好新鲜,食落爽口呀🤓.▫️白鳝片 ($98)鱼肉🐟旧旧都好厚身🤌🏻.▪野饮 ▫️汽水 ($22)▫️津路乌龙茶 ($22).▪酱料
由餐具🥢 • 锅🍲 • 布置都系想当年💭
同长辈黎可以俾佢地怀缅过去👵🏻👴🏻
同朋友黎可以打卡📸️
重点❣️龙凤打卡位🫢岩晒夫妇 / 情侣👩❤️👨
旁边车仔有齐唔同姓氏既牌,可以换上去💫
🍲 汤锅 🍲
最特别就一定系期间限定😈榴梿惹味辣鸡煲
不过我冇勇气🤣
▪日本广岛蚝鸡煲 • 半只 ($248)
用𝟑𝐋日本🇯🇵广岛蚝🦪
蚝🦪够肥美 • 鲜甜 😋
(*温馨提示💕蚝🦪唔可以煮太耐,会缩水)
鸡件都几滑,比预期中多旧🐓
鸡煲汤底比平时食既浓稠🤎
煲入面既料,旧旧沾满晒自家制㊙️惹味鸡煲酱汁,
拣左中辣🌶,朋友觉得𝐎𝐤𝐚𝐲,但我觉得未够🤪
食完鸡煲就加可以加汤打边炉🍲
有𝟑款汤底俾你拣💁🏻♀️鸡汤🐔 • 猪骨汤🐷 • 蕃茄汤🍅
拣左鸡汤,唔会好油。
▪配料▪
▫️酒香陈年花雕浸牛肉 ($118)
浸酒既时间岩岩好⏱
入到酒香味,冇过抢🥃
牛肉食落唔韧🐃
▫️珊瑚蚌($128)
珊瑚蚌(橙色🧡)好新鲜,食落爽口呀🤓
▫️白鳝片 ($98)
鱼肉🐟旧旧都好厚身🤌🏻
▪野饮
▫️汽水 ($22)
▫️津路乌龙茶 ($22)
▪酱料 ($22/位)
🈹优惠🈹
👉🏻𝟗点后入座,宵夜𝟕折🌘
(*折扣只适用于单点正价食物,不适用于特价食物 / 套餐 / 刺身)
👉🏻生啤买𝟑送𝟏🍻
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺店员服务好好,有礼貌,主动话可以帮我地揸机影相📸️
🔺劲干净,见到店员姐姐用滚水渌餐具👍🏻
🔺播住旧歌🎼(*识唱都唔好跟住唱,会暴露年龄🫣)
🔺食完仲可以做下运动,足球机⚽️ • 乒乓波
🔺用电话📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落单