2014-05-15 585 浏览
9-5-2014(Fri)冇带饭返工,因男同事EN须要请我食,咁我就同女同事TF, EC, PL, CC同YC一齐出街食,由于时间关系,我o地去到第一城分两批人等两间食肆,当然呢间系其中一间,我同TF, EC, PL o黎呢间,o黎到都唔多人,而且有6人枱,即叫返CC同YC过o黎食.我o地睇睇menu,午餐系$36.00港式饭冇乜兴趣,就睇上海菜饭,我拣$41.00o既狮子球菜饭,而佢o地5个都清一式要$38.00o既上海排骨菜饭,而菜饭餐送纸包饮品,系康师傅冰红茶同绿茶,我同CC,YC要冰红茶同绿茶,其他要冰绿茶.落完单,最快到o既紧系纸包饮品,然后5个上海排骨菜饭即到,佢o地o既系一碗过就OK,帮佢o地影吓相.然后我o既狮子球菜饭到o黎,我o既就分开上,菜就系白菜,食落,饭同菜o既软硬度o岩o岩好,不过有啲干同唔多够甜味,须要捞汁食.而大大个狮子球呢,猪肉好松,味道要靠食到醋味o既汁,而伴菜除o左有白菜外,重有冬菇同笋,前两样都正常冇问题,但笋就唔系爽系腍o既.唔知我系咪太肚饿,o系有汁之下我食晒所有o野.而上海排骨菜饭呢?个个都弹,我话我嗅到件猪扒几香㖞,YC同PL嫌啲饭干(虽然

然后我o既狮子球菜饭到o黎,我o既就分开上,菜就系白菜,

而上海排骨菜饭呢?个个都弹,我话我嗅到件猪扒几香㖞,YC同PL嫌啲饭干(虽然已加o左豉油),要加豆瓣酱食,但YC都系食唔晒碗饭,佢o地话又一列入黑名单o既餐厅.

环境:
其实我o地咁多人中,只有TF o系年几前o黎过,佢带我o地o黎时,都唔确定系咪呢间,因为外墙装修o左变o左红色.

都算坐得舒适o既.

其他:
原以为我食o左咁多o野会好饱,但晏昼4点开始我就肚饿喇.

味道同抵食都系1.5分
2014-05-09
$38.50 (午餐)