2023-10-20
好耐好耐以前,系陈根记未入商场前食过,印象中食物系几好食,尤其是wasabi手撕鸡,好中意食。今日系附近做完运动去京瑞广场揾食,竟然发现陈根记系度,同行朋友未食过,我又想食返个手撕鸡😂所以就多年后再食。环境方面同大牌档时候无得比,系好多,每张台之间都有少少逼,不过胜在有冷气,大家会食得舒服,不过少左大牌档风味,除左热闹🤣Wasabi手撕鸡(例牌) $100无以前试咁好食,感觉上wasabi味唔够,鸡肉有D太淋,分量正常偏少香煎蚝饼 $98都几多块,蚝仔分量正常,不过整体偏油,放耐左,冻左食油感几重,建议趁热食南乳蔬菜粉丝煲 $78菜分量多,粉丝都够,南乳味适中,不过不失芒果河粉配雪糕 $39西瓜两食 $52芒果河粉几好食,但芒果汁偏浓西瓜两食西瓜几甜,但系西瓜波配下面D凉粉就唔多夹总结:无左以前大排档果种感觉,食物偏贵,系正常好少少大牌档既味道,偶尔想同一班朋友热闹下,食下小炒饮酒都可以食,食饭直落甜品呢度都有
Wasabi手撕鸡(例牌) $100
香煎蚝饼 $98
南乳蔬菜粉丝煲 $78
菜分量多,粉丝都够,南乳味适中,不过不失
芒果河粉配雪糕 $39
西瓜两食 $52
芒果河粉几好食,但芒果汁偏浓
西瓜两食西瓜几甜,但系西瓜波配下面D凉粉就唔多夹
总结: