2019-05-23 280 浏览
上openrice睇食评而发现呢间野,就胆粗粗同爱人去试下,我地每人叫左一个意粉。明太子鲜虾意粉$78,免加一味道值6.5/10分。整体上不过不失,有4 只唔系咁爽口的普通平价中等size的虾仔,3 块仔烟肉,加上好多明太子,其实味道唔太差,应该咁讲,都好难会好差,因为系普通简单野,意粉几爽口,可惜分量唔多,而且都偏油少少,食完个碟底都几多油。这就是碟底的油,全碟都有的,所以我扣左好多分。值得赞系明太子份量够多,而且通常有明太子出现的食物就好多时味道偏咸,但呢碟就冇呢个情况出现。好似叫芝士鸡肉什菌长通粉$72,免加一7/10 分—-》我爱人比的整体而言正正常常,好多芝士,好多拉丝但芝士味唔重,由于焗过关系,面上的长通粉好干好硬,但底个d就爽口正常,同样食到底好油,同埋份量唔够,我同爱人食完都... 唔够饱,可能我地大食挂。整体上,唔系差,但比我拣呢⋯⋯我就未必再黎多次,毕竟呢一带的选择好多,而且呢度各方面都冇惊喜比我,题外话系今晚的食客量好少,加上佢地都比我们早入黎食,几本上佢地都食到7788,但出奇地我地都等左20 分钟,上菜速度唔快。不过另外一方面,间野意粉款式好多,呢个都系值得赞

明太子鲜虾意粉
$78,免加一
味道值6.5/10分。

好似叫芝士鸡肉什菌长通粉
$72,免加一
7/10 分—-》我爱人比的

整体上,唔系差,但比我拣呢⋯⋯我就未必再黎多次,毕竟呢一带的选择好多,而且呢度各方面都冇惊喜比我,题外话系今晚的食客量好少,加上佢地都比我们早入黎食,几本上佢地都食到7788,但出奇地我地都等左20 分钟,上菜速度唔快。不过另外一方面,间野意粉款式好多,呢个都系值得赞的地方,如果有兴趣的人,都系可以黎试下。
2019-05-22