2010-12-13
听朋友介绍过呢间最好食,今晚就有机会勇闯一直都觉得好恐怖的重庆大厦食饭,行到大厦门口已经有好多差差系咁"对"d 卡片过黎话"新德里"..."新德里"~之后我地就行入去问security 新德里响几楼,佢就即刻叫一位差差带我地去搭lift。上到3楼的新德里,入到去仲有位拣,埋位点菜,看到menu 上有几幅图,心想这应该是推介,于是就点了以下食物:胡椒饼:呢个免费的,薄薄地,好脆好香胡椒味,仲有少少辣辣地,唔错玛沙拉烩鸡($60):呢个原来都系咖哩,不过冇辣味,个汁好普通冇乜特别,可以不试蒜茸薄饼($18):好香蒜茸味,点咖哩汁好食好多新德里特式炒饭($65):谂起都反胃,因为未食斋闻已经有阵唔知咩味,好想呕,试左一两啖就冇食玫瑰乳酪($27):呢杯野好Flesh,好香花味,不过我饮唔惯只味,觉得愈饮愈难饮士多啤梨乳酪($27):味道很淡,像85%水+15%士多啤梨乳酪总括印度菜唔系咁岩我口味,我谂下次有机会再去都系净食薄饼同咖哩算喇
蒜茸薄饼($18):好香蒜茸味,点咖哩汁好食好多