2021-09-01
同事帮我庆祝生日,谂住近近地揾间坐得舒服既去食午餐,所以订左依间Ulivo意大利餐厅。见到餐牌,Set lunch选择唔算太多,我拣左前菜吞拿鱼肉泥,主菜拣左和牛通粉。前菜吞拿鱼,食落口同用黎点面包既罐头吞拿鱼酱一样,极之普通,味道无层次。重点黎啦,我地等主菜等左差不多半个钟有多,我老板顶唔顺问经理,佢话当日好多人请病假㖞🤔但我眼睇厨房长期有三个人,一个人行行企企无乜野做。🤡好啦,终于等到我个和牛通粉,等等先,肉酱通粉!?说好的和牛呢?!的确佢既通粉口感系好👍🏻,但个肉酱又唔热又普通,完全食唔出有和牛,味道同大快活肉酱意差唔多,有冇搞错?😥因为同事请食饭,我只记得价钱系大约百六蚊,仲要加一但我老板食野浊亲想饮啖水,叫佢加水加左十分钟都未加到😑其实真系唔够人手不如唔好开啦,收人二百蚊位但个服务仲差过快餐店,大家真系千奇唔好中伏!
但我眼睇厨房长期有三个人,一个人行行企企无乜野做。🤡
因为同事请食饭,我只记得价钱系大约百六蚊,仲要加一
但我老板食野浊亲想饮啖水,叫佢加水加左十分钟都未加到😑