2024-01-08
玩咗一日谂住去太古城睇Mickey,所以揾一间餐厅食嘢,见到呢间UCC新开,所以都好想去试吓!四个人食,我哋叫咗以下呢啲食物:🌟烟肉香肠菠萝薄饼(千岛酱)$118呢个有肠仔有芝士有菠萝嘅薄饼,系今餐最好食嘅食物😅味道中规中矩!但起码识完一件,我都想食第二件嘅!🌟芝士杂菇鸡肉焗螺丝粉($101)份量好少,整碟入面冇汁,可能系因为觉得太耐,已经变到10分干争争,食完一啖都已经唔想食😅🌟芝士肉酱焗海鲜饭 ($118)冇咩味道,好难相信呢个系一个西餐,入面嘅海鲜都系冇咩味道啊..食完都系唔知自己食咗啲乜嘢🥲🌟芝士焗蘑菇鸡肉面包碗 ($114)个汤都好稀,似系平时餐汤,点包食,但俾咗百几蚊叫呢个dish😅入面冇鸡肉,亦都冇蘑菇🥲今日唔好彩,可能咁啱点左呢间餐厅唔擅长嘅嘢食😅就系咁,呢个晚餐,就系唔知食咗啲咩🤣唯一可取系Pizza!希望呢间新开嘅餐厅,厨师可以俾多少少心机,整好少少👍🏻太古城实在太多餐厅,如果唔进步下真系好容易会被淘汰🥲
🌟烟肉香肠菠萝薄饼(千岛酱)$118
🌟芝士杂菇鸡肉焗螺丝粉($101)
🌟芝士肉酱焗海鲜饭 ($118)
🌟芝士焗蘑菇鸡肉面包碗 ($114)
太古城实在太多餐厅,如果唔进步下真系好容易会被淘汰🥲