圣诞节𠮶日lunch去饮茶,喺利舞台𠮶边搭电梯上去,见到有分5楼同埋5M,因为5楼一开门𠮶度我哋净系见到似后厨杂物房咁嘅样,所以我哋就上埋去5M𠮶度,一出就发现佢应该系VIP房嚟嘅,但因为个电梯仲有人所以我哋都被迫出咗嚟先。然后就有个职员好大反应咁样冲过黎话你哋唔可以咁样出嚟,快啲入返lift啦!落返去5楼啦!我哋完全系进退两难,因为架lift其实已经系有人闩紧门,冇可能咁样冲返入去,然后个职员又好似当你系狗咁赶走。因为佢成层都系得一台客,其实应该系人哋book咗嘅,隔离其实有个楼梯系可以落返去5楼人哋饮茶嘅地方,即系好多人影相𠮶个水晶灯隔离𠮶条楼梯。咁我就问个职员可唔可以喺呢条楼梯落去,问咗两次佢都冇答,净系系咁好大反应咁话快啲走啦快啲走啦!总之好冇礼貌。然后佢就直程闩咗楼梯𠮶对门。我就真系完全唔明啰,你唔俾人上楼梯,咁系因为楼梯上边𠮶层系5M VIP房姐,咁我而家出错咗,我用返楼梯落返去,有咩问题先?唔得你都话声俾我听啊,唔系咁嘅态度下话!OK,之后我哋等lift落返去5楼,其实等咗15分钟已经有位。先讲嘢食啦,因为啲嘢食其实都冇咩好讲咁一般,讲完。另外其实都仲有个插曲,我哋嗌咗个

另外其实都仲有个插曲,我哋嗌咗个香片同埋滚水,然后上到嚟,个香片茶壶里便其实都系清水,佢完全系冇放到茶包,我哋同返其他职员讲,佢哋净系揾个碟仔装住俾返茶包我哋叫我哋自己放返落去。

成件事完全唔知啲职员想点,我理解喺节日要返工可能大家心情都未必好?但系我有俾钱我系客,唔应该受到啲咁嘅对待。又唔系话平,又唔系话好好食,又唔系服务态度好,做饮食最重要都系呢三样嘢姐,但系呢三样嘢都冇嘅话,咁就真系差啰。
2022-12-25
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶