2020-09-24 308 浏览
呢排系屋企抗疫太多,煮食太多,有时压力真系好大,特别好多朋友成日分享有好多食肆都有唔同嘅优惠,更加想出去食饭。前几日有朋友推介喺南昌邨有间酒楼出咗唔同嘅优惠,于是叫阿爸阿妈唔好煮饭,出街食。依家百物腾贵嘅年代,去街市买$300野其实都系煮到几味菜式,讲真有时真系出去食饭好过。特别成日好多餐厅有乜嘢孖宝优惠,又或者有超值餐,最适合带阿爸阿妈嚟支持。好似今晚晚市有个优惠三宝,首先有生汁明虾球,几大碟,而且每只虾都非常之爽,生汁都好开胃。烧腩仔比较肥不过老实讲呢个价钱唔会投诉。另外我哋成家人都好钟意食鱼,龙趸两味就最适合。油泡龙趸球同蒜子陈皮蒸头腩,各有千秋,龙趸球味道够精彩,个人觉得龙趸球较为好食。最正系仲要送糖水,每人都只系$100唔使,其实唔驶煮饭,仲要又有四个菜,四个糖水,真系一流。尤其是辛苦左大概半年,有时候煮饭真系好攰同觉得好疲倦,希望大家都可以正常快啲出返嚟食嘢,不用煮饭嘅感觉真系唔错。

烧腩仔比较肥不过老实讲呢个价钱唔会投诉。

另外我哋成家人都好钟意食鱼,龙趸两味就最适合。