一入夜天气就开始吹冷风,去到旺角心思思就想去打边炉,原本谂住去年年都会光顾一次既大窝口,但系去到已经人山人海,连排队既飞都唔派,叫我地9点半后再黎等等........其实果时只不过系7点钟,走落5层好一锅都系相同情况,就由琼华转而阵地去创兴中心。本来创兴都有好多选择.....鸡煲、德兴、马辣、牛牛等等,最后都系得牛牛唔洗等位就入左去,收费$158 唔洗加一 (五、六日公众假期要加$10)坐低简左汤底后,基本除左牛肉同海鲜,其他都系自取服务,质素都系任食果啲,食物较突出就系牛小排、蚬。而一些食物可能存放于冰箱太耐都系硬崩崩。饮品同甜品反而有惊喜,饮品有玻璃樽装汽水、啤酒、热饮、沙冰,都几多元化、甜品就有Dryers雪糕🍦、糯米滋、甜筒、雪条。座位上二人位都几阔,反而5人以上就有啲辛苦,5人要坐4人梳化位,变相十分狭窄,要系咁既空间坐两个钟都有啲辛苦,仲要之后无得调位,变相多人食就会难等到适合坐位,呢度就要注意一下。

打边炉
麻辣锅  皮蛋芫茜