2024-09-22 1030 浏览
朋友系湾仔地胆,话呢间甜品铺经常排长龙,条队未排已经击退佢,如果唔系我话想食,佢都唔会奉陪😂😂😂条人龙都去得好快,唔算等好耐就到我哋喇难得排队入到嚟,所以我哋今次都好crazy咁每人叫咗两款甜品🤣🤣🤣:1)芒果奶昔双皮奶 $46有三个层次嘅口感:最面系真芒果肉,中间系一层用芒果肉打成新鲜芒果嘅雪芭层,最底𠮶层就系主角——双皮奶冻啦!2)芒芒丽莎 $48呢个真系Mango-Holic嘅至爱❤️❤️❤️入面系有粒粒嘅芒果肉、芒果嘅mousse cream sauce,以至个汁底都系芒果汁底!再加番啲口感层次,就系烟靭嘅小丸子、椰果,同埋细细粒嘅水晶珠👍🏽👍🏽👍🏽成件事好完整!3)绿茶杏仁豆腐花 $42呢个唔系一般嘅豆腐花,系好丰富嘅豆腐花。有杏汁底,同埋加咗烟烟韧爽爽口感嘅绿茶啫喱,真系好好食呀! 4)椰汁麻糬仙草冻 $42呢款可以讲系我哋今日嘅至爱!因为佢𠮶只麻糬,唔系芋圆质感𠮶种嘅麻糬,而系好似喺珍珠奶茶店叫米麻糬饮品𠮶种嘅麻糬口感,滑捋捋嘅,再加埋滑捋捋嘅仙草冻,唔㗳真个味都分唔出同一个口感既食物,系边样打边样😆😆,真系要靠色、味去分辨啊!全部甜品都唔系好甜,呢间糖水舖系我暂时喺湾仔区食过

条人龙都去得好快,唔算等好耐就到我哋喇

1)芒果奶昔双皮奶 $46

2)芒芒丽莎 $48
呢个真系Mango-Holic嘅至爱❤️❤️❤️

3)绿茶杏仁豆腐花 $42

4)椰汁麻糬仙草冻 $42

全部甜品都唔系好甜,呢间糖水舖系我暂时喺湾仔区食过最好食嘅糖水舖❤️❤️❤️

芒果奶昔双皮奶
芒芒丽莎
绿茶杏仁豆腐花
左上:椰汁麻糬仙草冻;左下:绿茶杏仁豆腐花;右上:芒果奶昔双皮奶;右下:芒芒丽莎
2024-09-22
芒果奶昔双皮奶