琴晚八点打去问几点收舖几点截单,收银/听电话𠮶个话9:00 截单 9:30 收铺。咁好啦,横掂之后去apm睇戏,睇个样赶得切就飞的落观塘,9:00前刚好抵达店面。点知个阿姐一脸不屑咁讲话截左单啦wor (冇尾音),我话,吓?我打左嚟问先赶过嚟,你自己刚刚话9:00截单,依家都未到九点。然后就用一大轮理由话啲野食已经卖晒啦,厨房已经执好晒野,你打嚟问时又冇话你会嚟,总之千错万错系顾客错,系我傻打嚟问然后相信店员既资讯系正确嘅。最差最嬲嘅地方系成个过程一句对唔住或者唔好意思都冇,总之我要收工,你唔好左Q住晒。最后,啲员工之间用国语交谈,我真系认唔住问一句:请问您有歉意吗?我打来问了然后赶来吃闭门羹这件事,请问你有不好意思吗?店员用黑面作为回答。我甩门走人写呢篇前碌左下其他写评,原来服务差,冇冷气,只比一杯水,钟意倾计,赶客倒啲食物落肚因为要收工收铺都系平常事。咁成件事就合理好多了,唔想做就同老板讲嘛,唔好咁样丢台湾人的脸,拜托🙏🏻 祝你哋继续好生意 日日做到收唔到工呀!

2023-05-05
  • 说话不算话