2022-08-07
今日谂住揾吓煎让三宝食下,行吓行吓,终于揾到呢间喺彩明小卖店,虽然都觉得自己戆居去咁远揾煎酿三宝,地点唔算方便,不过算数,总算揾到。落order𠮶阵时,店员问我想要啲乜嘢,佢一边忙,一边话要我等等惊啲煎酿三宝炸㶶,另一边厢另外一个阿姐又不断递啲冻肠粉俾佢refill,咁好啦等佢几分钟,终于又叫返我去左另一边打单落order。过咗一阵,个店员问我要乜嘢煎酿三宝,咁我拣完佢夹好之后, 0秒个店员又将头先炸起啲新鲜嘅煎酿三宝refill, 咁我就叫佢可唔可以俾啲热嘅我,佢就完全ignore我,扮听唔到我讲乜,仲随即将我拣𠮶啲俾埋豉油,劲冇瘾,做街坊生意,个心地都咁唔好,明明炸起咗咁多,都唔会可以即时卖晒,咪又系会冻返,仲要系特登问我拣啲乜之后就即时refil, 真系以后唔帮衬