因为疫情嘅关系,好耐都无同老公出街四围行下匿系屋企咁耐终于都忍唔住出去抖下气,所以今个星期日就近近地出去荃湾西行下行过马祖见到依家有午市套餐,到三点之后仲送饮品虽然我去嘅时间就未到三点,但都系加六蚊啫,咁OK啦入去试下餐厅环境都干净同埋都算坐得舒服啦,光线充足。明明系星期日嘅午巿,但系都好多吉位,今时今日做做餐饮真系唔容易我㨂嘅系原菜猪肉饺米线加五蚊转左香辣蕃茄汤有4粒白菜猪肉饺,好足料大大粒香辣蕃茄汤我叫嘅系少辣,但系都真系几辣,我食到嘅辣度系谭仔嘅中辣,我觉得呢度嘅小辣系等于谭仔嘅小辣!老公见我话辣都「不」左羹汤饮,佢个嘴唇即刻变得好性感米线唔会煮到太淋,系我钟意嘅un度食物份量足够,食完绝对够饱的老公叫嘅系生姜豚肉生葱海苔烧汁饭,卖相都几靓仔至于味道方面,老公话好食,同埋佢都话食完够饱我同老公都一样叫左热奶茶,呢个奶茶饮得过好好饮又唔算,但以唔系茶餐厅嘅标准黎讲已经算系好唔错,我同老公都觉得意外因为老公唔钟意打边炉,下次去荃湾西都可以on list 考虑食呢个!
因为疫情嘅关系,好耐都无同老公出街四围行下

行过马祖见到依家有午市套餐,到三点之后仲送饮品

虽然我去嘅时间就未到三点,但都系加六蚊啫,咁OK啦入去试下

餐厅环境都干净同埋都算坐得舒服啦,光线充足。

白菜猪肉饺配辣番茄汤米线

我㨂嘅系原菜猪肉饺米线加五蚊转左香辣蕃茄汤

有4粒白菜猪肉饺,好足料大大粒

老公见我话辣都「不」左羹汤饮,佢个嘴唇即刻变得好性感

米线唔会煮到太淋,系我钟意嘅un度

食物份量足够,食完绝对够饱的

老公叫嘅系生姜豚肉生葱海苔烧汁饭,卖相都几靓仔

至于味道方面,老公话好食,同埋佢都话食完够饱
热奶茶

我同老公都一样叫左热奶茶,呢个奶茶饮得过

2022-02-20