2022-11-07
听朋友讲手拉面既小龙包好食又大件,衬放假专登黎新浦岗试吓。怪我唔做足功课,事后先见倒有评价话店员态度差。黎到食到一肚气先知🙁话说叫左个招牌小龙包,我哋4个人,个店员俾左两碟醋,问佢先黑面俾多一碟。但都仲差一碟,见佢又唔理我地,咁岩隔离个架就放晒啲整好左既醋碟,咁咪自己拎左一碟。点知佢依个时候又见倒,即刻9秒9冲过嚟闹我地整乱晒佢啲野😒讲返味道,小龙包个皮劲厚,啲汤个味道都好一般,猪肉都唔够滑,冇啲人写得咁出众咁好食。第一啖已经失望左😕仲要一啲都唔平成$10 一粒。另外叫左上海炒年糕同回锅肉,味道不过不失,偏浓味同油,要饮返多啲水解渴。个店员由头到尾都系黑面+串串共咁上菜。题外话,我哋食到一半听倒门口位有个大叔同个店员互闹,顶唔顺个店员既态度,话以后都唔会再帮衬。我心有同感,可惜我冇大叔既勇气同佢嘈🥲
点知佢依个时候又见倒,即刻9秒9冲过嚟闹我地整乱晒佢啲野😒
个店员由头到尾都系黑面+串串共咁上菜。