2024-12-26 0 浏览
圣诞节西式节日,当然就唔食西餐,杉玉越开越多分店,就趁大时大节试吓啦今次拣咗荃新天地嘅分店,订咗6:00,餐厅都唔算多人,座位都几阔落居酒屋当然要饮啤酒,叫咗两个生啤套餐,一个跟薯仔沙律,另外一个跟天妇罗盛盒。薯仔沙律,值得推介,不单止卖相几特别,味道都唔错。天妇罗盛盒,唔记得咗影相,但系炸得都几好,配红盐和抹茶盐,食落都几夹南蛮炸鸡,炸粉就比较厚,食落就普普通通厚切伊比利豚肉,有小小烟熏味,食落几香口,值得推介其余寿司,我觉得普普通通,寿司饭比较散,特别系三文鱼寿司,唔知点解三文鱼肉质好淋,感觉唔系好新鲜整体而言,唔算抵食,杉玉系寿司为主嘅居酒屋,竟然连寿司都做得麻麻地,对佢有啲失望。所以试完今次,未必会再有下一次

南蛮炸鸡,炸粉就比较厚,食落就普普通通

厚切伊比利豚肉,有小小烟熏味,食落几香口,值得推介

2024-12-25