2007-12-14 1 浏览
屋企有人生日,11个人去呢间钟菜。叫左好多野,包括一个什么古法蒸鱼、花胶海参、瑶柱苻蓉蛋、海参伊面、炒牛柳、爆炸鸡、羊肉煲。其他太多唔记得左。所有有汁ge野味道好似冇多大分别。古法蒸鱼食唔出同普通蒸鱼有乜分别。花胶海参冇用上汤煨,只系用水煮到腍bat bat再淋D汁,汁又偏甜,只可以话难食。瑶柱苻蓉蛋同普通炒蛋冇分别,而且炒到过火,老到死。瑶柱少到见唔到咁济。海参伊面,成300几蚊。但D面太腍,卖相很核突。炒牛柳,OK,甜左D。爆炸鸡,OK。羊肉煲,都OK,又系甜左D,而且罗出呢时未煲热,要等好耐先可以食得。另外想提下D服务,本来都OK。但个姐姐落单时瑶柱苻蓉蛋变左中虾蒸蛋。我地话冇叫过,姐姐就死都话系我地叫ge。争持左一阵之后,佢就走返入厨房。出返呢时佢仲系罗住碟野,然后同我地讲话D虾开晒如果我地唔要都系掉。叫我地要左佢。我问佢咁系咪唔洗钱先?姐姐就话:你地要左呢碟,最多我免费同你整番个瑶柱苻蓉蛋。中虾蒸蛋贵过瑶柱苻蓉蛋,我地要比多D钱,佢先比番个瑶柱苻蓉蛋我地。我觉得佢呃人罗!
屋企有人生日,11个人去呢间钟菜。

海参伊面,成300几蚊。但D面太腍,卖相很核突。