2018-04-09 1816 浏览
今日本来系想食美味佳的,但适逢星期日休息(一时忘记了),就错有错著去了旁边没多远的千味烧。虽然环境灯光较昏暗,用的又是即弃餐具,但仍无损我对呢间舖的串烧的印象,就是一个字:正!本来见到呢度有两个负评,心谂唔通最近食物水平较以前低了?但点知其实又冇讲到咁差。去到舖头依然坐满客人,外卖单夹到成枱都系,厨师手忙脚又乱,就咁睇就知已经唔会差得去边。我喜欢这里的特色,就是所有食物都不会因为是串烧而变得太干身,调味亦算适中,可以食返食物的原味。先讲韭菜,长而大份,加了少许酱油、盐和芝麻调味,感觉同用孜然调味又有不同食法,成件事好juicy。烧菠萝一向系我挚爱,呢度仲只系一串的份量,食落口热辣辣,如果可以加多少少幼盐调味,肯定更好食!呢条烧茄子劲啊,佢唔需要烧到㶶哂,都可以做到成条都软淋淋入哂味,等你连皮食哂成条都仲得,保证唔会嘥野。虽然呢度冇得拣辣/不辣,但觉得以佢地的经验黎决定每一样食材用边种方法黎烧制,其实对食客黎讲都系一种享受,因为佢地知道点样系最好食。同场仲有京葱肥牛卷、多春鱼和鸡软骨,呢三样我都好推荐!!

同场仲有京葱肥牛卷、多春鱼和鸡软骨,呢三样我都好推荐!!
2018-04-08
  • 京葱肥牛卷