(非会员)
难得放假,同朋友一齐打算去谭仔食米线,但超多人,于是行行下转去面轩。4年前佢开张我地黎食过,食下午茶印象中已经系偏贵,而且好难食,4年后今日我地再黎试,我念佢应该有D进步喇呱?我地叫左特价餐,但都差唔多$40一个,我觉得如果以佢呢个水准黎讲系好贵好唔抵。香叶三杯鸡竹筒饭:唔系竹筒,用普通碗载,我呆左= =姜同蒜分量好多,又大块,鸡好少,个汁非常甜,饭好淋,成碗饭都好差好差,真系好难食。食剩大半碗。顶级牛肉酥鸡饭:牛肉系肥牛,个汁好怪,差!鸡系炸鸡,味道仅仅合格。都系食剩大半。饮品:(本身叫左芒果优酪同木瓜鲜奶,但落左单后2款野饮都无,于是改单)青苹果芦荟绿茶(加3蚊):味道普通,可能系绿茶所以都叫做合格。凤梨清香(加4蚊):一个字,味道好怪。"毕"D凤梨黎食先知原来系腌制既,可能我见识少,我真系未饮过咁骑呢既野饮,越饮越甜,最后都系饮唔哂。埋单两人$90。找钱时我连贴士都唔俾,因为佢真系又贵又唔值,好唔开心食左餐咁既野。如果差分10级,佢会有9级,如果唔系坐得舒服,佢拎第10级系当之无愧。面轩,真系无下次喇
难得放假,同朋友一齐打算去谭仔食米线,但超多人,
于是行行下转去面轩。

4年后今日我地再黎试,我念佢应该有D进步喇呱?

我地叫左特价餐,但都差唔多$40一个

我觉得如果以佢呢个水准黎讲系好贵好唔抵。

香叶三杯鸡竹筒饭:唔系竹筒,用普通碗载,我呆左= =
姜同蒜分量好多,又大块,鸡好少,个汁非常甜,饭好淋

成碗饭都好差好差,真系好难食
。食剩大半碗。

顶级牛肉酥鸡饭:牛肉系肥牛,个汁好怪,差

鸡系炸鸡,味道仅仅合格。都系食剩大半。

:chopstick
:凤梨清香(加4蚊):一个字,味道好怪。"毕"D凤梨黎食先知原来系腌制既,
可能我见识少,我真系未饮过咁骑呢既野饮
,越饮越甜,最后都系饮唔哂。

如果差分10级,佢会有9级
,如果唔系坐得舒服,佢拎第10级系当之无愧。

面轩,真系无下次喇
2009-11-30