(非会员)
我有朋友生日,佢话呢间就脚 d,所以就去左呢间。我地 total 有 8 个人,订位个时佢地问我要唔要间房,咁有间房就梗系好啦,不过就要消费满 1000蚊,我觉得冇问题,所以就 book 左位。点知去到我同个 fd 去拎位先,佢个间所谓既 "房",真系唔系房啰唔该,佢净系用 d 帘隔住 d 枱就话系房,我即刻觉得俾人揾笨左啰!!!坐坐下有一班人泥左,坐左响我地后面,好嘈啰,完全 feel 唔到佢系一间 "房"。我地叫左以下呢几款:有寿司拼盘 (麻麻地)烧三文鱼头 (ok,鱼头几香脆)烧串烧拼盘 (麻麻地,我觉得街边 d 串烧仲好食过佢)烧鸡亦拼盘 (ok 既,不过冇咩特别)生蚝炒饭 (ok,不过我觉得同普通炒饭冇咩分别)蚬肉意粉 (好少份量,面本身都麻麻地)刺身拼盘(7 款) (d 刺身好似唔系好新鲜)冻豆腐 (真系名副其实,冻豆腐啰,只不过加左 d 麻酱,感觉上有 dd 特别)一半芒果一半牛油果既蛋糕 (算系最好味既食物,卖相几好,味道都唔错,不过要订,之前要去俾左 250蚊先)食完到埋单个时,个侍应话我地要间房最低消费系 1200蚊,所以唔够 1200蚊,都要俾 1200蚊。我地听
我有朋友生日,佢话呢间就脚 d,所以就去左呢间。
咁有间房就梗系好啦,不过就要消费满 1000蚊,
我觉得冇问题,所以就 book 左位。

我地叫左以下呢几款:
寿司拼盘 (麻麻地)
烧三文鱼头 (ok,鱼头几香脆)
烧串烧拼盘 (麻麻地,我觉得街边 d 串烧仲好食过佢)
烧鸡亦拼盘 (ok 既,不过冇咩特别)
生蚝炒饭 (ok,不过我觉得同普通炒饭冇咩分别)
蚬肉意粉 (好少份量,面本身都麻麻地)
刺身拼盘(7 款) (d 刺身好似唔系好新鲜)
一半芒果一半牛油果既蛋糕

食完到埋单个时,个侍应话我地要间房最低消费系 1200蚊,
所以唔够 1200蚊,都要俾 1200蚊。
我地听完之后都 "下" 左声啰,当初 book 位话明最低消费 1000蚊嫁麻,
点知依家又话 1200蚊啰,都唔知有冇搅错!!!!!!

等个侍应问完有关同事之后,佢话 "咁我计返你地 1000 蚊啦" 咁啰,
哗,系佢地自己唔岩,讲到好似系我地唔岩咁啰!!!!!!
佢折左个价钱之后系 $977,所以个廿几蚊 tip 都唔系好想俾,
最后我以后一定唔会要去呢间,同埋唔会叫 fd 去呢间食~!
2009-06-11
庆祝纪念