2023-07-09
之前系东涌食过稻城,食物质素𠱸唔错,服务都好好,因为今次朋友住唔同地方简左个中间位尖沙咀呢间稻城,去之前系open rice book左6点半5人台,咁有两位朋友到左先,我叫佢哋入座先,然后朋友话要过半数先入得,然后我同另一个朋友都到左,有4个人,前台话我哋迟到。佢话张台只hold 5分钟,而我哋迟左15分钟,然后我问是否需要重新排队,如果要再排我哋都ok, 前台话下一张会俾我哋会。然后等左10分钟好快有台,当时我哋仲有一位朋友未到,去左厕所,然后前台又问人齐未,我话话已经有4位系度,被告知用餐时间90分钟,心谂无问题,最紧要有位,佢带我哋入座,然后我见到佢俾咗4人位,我惊佢搞错我哋4人。。同佢讲,我哋5个人,然后话隔离枱走左会俾张枱我哋,于是我哋坐底左,见到侍应执紧隔离张枱。。移左过黎俾我哋啦,我哋拿拿声落单。。点知有个侍应突然将头先俾我哋张台拉走左,我好愕然,呢个时候我最后一个朋友到左,无位坐,不知所措,我本来想揾个侍应理论,问下佢点解会系咁既服务,俾左张枱我哋,然后拉走左入左3个客。。坐左张枱。。当时我已经有啲不满,朋友想息事宁人,然后3个人逼啲父另一边2人梳化位。。。。。。。一
酸菜鲈鱼。。。。本身加紫薯粉,点知落漏单,仲要无问我哋辣度,之前东涌果间有辣度简,呢个汤一啲都唔辣,得酸同咸味,鱼肉系几滑嘅
熏比目鱼?同之前系东涌食既𠱸唔一样,怀疑系咪俾错左,完会唔觉得系熏鱼,旧鱼包住一层炸酱再兜酱油。。。咁个味道都系夹嘅
紫淮山小炒,味道清淡。。感觉只系用少少盐调味,适合素食健康人士
夫妻肺片,不过不失
小笼包多汁
唔计服务,野食方面系唔差嘅,但系分量比较细,呢间唔会再黎,安排太差,成个环境太嘈,一坐入黎就感觉唔良好,影响左成个心情食野