2020-08-24 359 浏览
寻晚喺屯门鼎泰丰叫外卖,店员畀漏咗个香葱拌面,我哋即时打电话去屯门店。当时店员话就闩门,我哋就决定第二日去攞返。第二日4点几我哋打去确认会去攞返个面,因为特登揸车过去攞,所以打算食埋堂食,店员话堂食要先攞飞,我哋网上攞飞后约20分钟到达店舖,谂住事先同店员讲声我哋要补返个香葱拌面,点知店员话如果系咁要收加一。我哋觉得奇怪,明明系寻晚店员畀漏嘢,我哋今日再去帮衬,竟然话个面要收返加一。我哋表示咁样唔合理,问咁我外卖但喺店内叫其他嘢一齐食得唔得,店员话唔得!明明系佢哋做漏嘢,最后一句唔好意思都冇,仲一定要你外卖拎走!今时今日香港人想食餐饭真系咁难???然后当我哋去同店员讲嘅时候,在场嘅经理表现出根本唔想我哋堂食,然后抛低一句「咁我退返钱畀你啦」,就走咗去,畀人不负责任嘅感觉,最后佢退钱后一样即刻走咗去。外卖食物质素正常,系鼎泰丰应有水准,但等待时间过长,等咗45分钟,仲要最后畀漏嘢,仲要咁样嘅服务,以后都唔会再帮衬。

2020-08-22
45 分钟 (外卖自取)