2015-12-16 1296 浏览
男友都几钟意食印度野所以今次约埋D朋友仔一齐去食谂住人多可以试多几样地点就拣左大家都未试过既Masala,Papadam 脆薄饼呢个前菜都可以话系印度野必食其实小公主对佢无乜要求所以佢无油益同够脆我就已经收货不过个香草汁就麻麻地平起比时食开嘅稀好多Samosa's Vegetables $20/2pcs等朋友黎果时太闷所以嗌住个samosa食住先见佢卖相正正常常应该唔错点知叉落打开睇下,竟然冇烟出食落去都只系暖暖地,似一早整定里面完全唔辣同香,乜唔系咖喱角黎架咩?Chicken Tikka Masala $85(Tandoori roasted chicken simmered with onions & herbs)食左一件,一咬就见到骨位仲有血有咩可能食烤鸡会唔熟一向都好似都只系会柴皮多咁即刻叫佢换过但第2碟都系唔好食好淡冇味,当时我正系想要KFCFish Tikka Masala $98呢个个鱼可以话全晚最好食嘅菜外皮好脆,肉质啱啱好,唔会太林/硬味道好重香料味,只不过咸左少少但个沙律好差,个酱似芥辣汁,唔好食好似比人用黎垫住D炸物下面果D菜咁Aloo Gobi $70(Saut
男友都几钟意食印度野
所以今次约埋D朋友仔一齐去食
谂住人多可以试多几样
地点就拣左大家都未试过既Masala,
Papadam 脆薄饼
Samosa's Vegetables $20/2pcs
等朋友黎果时太闷
所以嗌住个samosa食住先
见佢卖相正正常常应该唔错
点知叉落打开睇下,竟然冇烟出
食落去都只系暖暖地,似一早整定
里面完全唔辣同香,乜唔系咖喱角黎架咩?
Chicken Tikka Masala $85
食左一件,一咬就见到骨位仲有血
有咩可能食烤鸡会唔熟
一向都好似都只系会柴皮多
咁即刻叫佢换过
但第2碟都系唔好食
好淡冇味,当时我正系想要KFC
Fish Tikka Masala $98
呢个个鱼可以话全晚最好食嘅菜
外皮好脆,肉质啱啱好,唔会太林/硬
味道好重香料味,只不过咸左少少
但个沙律好差,个酱似芥辣汁,唔好食
好似比人用黎垫住D炸物下面果D菜咁
Aloo Gobi $70
(Sauteed potatoes and cauliflower with coriander and ginger)
以前食过印度既咖喱斋,入面系会有好多豆
呢个无论卖相定系个味都系完全唔合格
味道奇怪到唔识形容,唔通咁先系正宗?
Lamb Vindaloo
(Lamb & potatoes braised in very spicy hot chili curry)
个羊都算正常
可能系因为个酱真系very spicy hot
所以唔会有膻味
Naan $20
个naan都烤得唔错
食落去个面就脆,内里就烟韧
大家都食左好多
总结,呢到既食物真系好差
唔怪得之成晚都冇咩人食
d侍应态度又差,成晚都黑口黑面
有时又好奇怪咁攞住碟𩠌企喺后面,但又唔放低
真系十分之咁奇怪!应该以后都唔会再黎!
2015-11-29