2020-05-16
Cupping Room既咖啡出名就系人都知,而呢间coffee shop更有一个好靓嘅中环景令佢更加出名。可惜今次去嘅时候靠窗位置已经坐满左。但系排除打卡嘅原意,呢度嘅食物亦都冇令我失望1️⃣Wagyu Bavette $298和牛 切好一片片上,肉味重而且腍身。特别一提佢嘅蘑菇酱好香!每件牛都一定要添上蘑菇酱😋味道夹之余更加令到和牛嘅味道更上一层楼!不过我哋叫咗五成熟、牛扒煎得唔算均匀,一面刚刚好,令一面就已经去到7成熟了2️⃣DOUBLE Prawn Pasta $268呢个系今餐既favourite😍‼️虾嘅甘香味完全融入左意粉酱入面!睇得出厨师真系有花时间同心机去用鲜虾煮个sauce. 而且虾嘅份量亦都唔少,除咗面头嘅大虾仲有其他虾肉!3️⃣ Galician Octopus and Chorizo Skewers $98呢度嘅小食亦都唔错,将八爪鱼同香肠串埋一齐,再加上potato purée, 味道好有层次!而八爪鱼嘅肉煮得好腍好嫩!
1️⃣Wagyu Bavette $298
2️⃣DOUBLE Prawn Pasta $268