2019-03-24
厨师太忙?定揾左个水吧佬整煲仔饭?啫都唔啫吓,搞到个饭水汪汪?以为我地仲系细蚊仔整烂饭比我地食?定系我真系似食开软饭?个饭落地,啊姐再三提醒仲扮跌盖等我地以为个饭好热?见佢鸡手鸭脚我地唯有自己黎。 妖,原来一切都只系个啊姐FF, 完全唔够热,基本系连个盖都唔辣手嘅?好啦,烟都唔烟吓唔紧要,我加左双肠,点都有啲烟熏味解下瘾系咪先?入口,What!? 腥臭就有?完全无焦香味? 起底有饭蕉,但系我块面仲浓过佢?想唔想像到烂饭焦左系咩事?well, 你可以试吓湿左嘅威化饼,可能系因为潮湿嘅源故?鳝 , ok ,我系食鳝唔系食鳗鱼,我唔会怪佢又瘦韧又干仲有骨lun..腊润肠,偏肥,啲香味融入唔到个饭?成件事咪系肠有肠食饭有饭食? 我修正,系肠有肠食,鳝臭系同个饭融合到太极一样。Anyway, 总好过食白饭咁dry? 成件事唔系唔好食咁简单,系难食, 好难食 ...系呢刻我好后悔点解唔搭多个零站去北角揾一粥面医肚。系呢个moment 我地唯有叫个白饭顶住档,点知,以为得啲煲水汪汪?少年我太天真啦!正因为你系少年,你只可以系烂饭,Sor, 系软饭。 就系咁,2 碗软饭放系我面前,就算比多一万光
我修正,系肠有肠食,鳝臭系同个饭融合到太极一样。
Anyway, 总好过食白饭咁dry?
成件事唔系唔好食咁简单,系难食, 好难食 ...
系呢刻我好后悔点解唔搭多个零站去北角揾一粥面医肚。
就系咁,2 碗软饭放系我面前,就算比多一万光年我,我都系冇得拣。
一啪,就造就左呢刻嘅怨气。 想当日我见佢大排长龙,仲满怀憧憬可以追住春天嘅尾巴同焦香美味嘅煲仔饭来个临别拥抱,只可惜事与愿遗。
唔通 ... 真系连个天唔钟意我?